Gardameer

Dit is een reisje van

3371 kilometer.

 

Vrijdag 7 juni 2013

De wekker brult om 03.15 uur. Ruud is al vrij vandaag, maar Wendy moet nog een vroege dienst werken en hij brengt haar met de auto naar Amsterdam. Weer thuis de laatste klusjes doen voor vertrek en dan met de camper naar Amsterdam om Wendy weer op te halen.

Om 12.40 uur kan de vakantie beginnen!

Wendy springt de camper in en heel snel is het "werkpak" verstopt in een zak achterin en zit zij in de korte broek, die al klaar lag, in de passagiersstoel klaar voor vertrek.

Voor Nederlandse begrippen is het heerlijk zonnig weer en we sturen de snelweg op.

Tot Maastricht kunnen we goed doorrijden, maar dan begint het "filedrama". Zijn de wegwerkzaamheden bij Eindhoven eindelijk verleden tijd, gaan ze nu bij Maasticht beginnen. Al ver voor de verkeerslichten staan we vast. Het duurt even, maar éénmaal achter de meute aan door de verkeerslichten kunnen we verder rijden.

Tegen 16.30 uur landen we op camping Spa d'Or. Rob is zowaar aanwezig en in 15 minuten praten we snel bij. Hij moet naar Nederland en heeft weinig tijd. We mogen een plekje zoeken van hem en dat is snel geregeld. Onder het genot van een heerlijk warm zonnetje eten we buiten. Natuurlijk krijgen de doggies een lekker kluifje en de nodige aandacht.

We gaan bijtijds naar ons mandje. Het is een lange dag geweest!

Zaterdag 8 juni 2013

Van zacht gepiepsel, in plaats van een herriewekker, worden we wakker. De mannetjes willen een plasje doen. Op ons slakkentempo doen we wat nodig is en na een heerlijk ontbijtje buiten pakken we de boel in en gaan richting snelweg.

Met de nodige tussenstops rijden we richting zuiden. Rond 15.00 uur stoppen we om even wat te eten en de hondjes uit te laten. Hier besluiten we dat het wel genoeg is voor vandaag. Wendy zoekt een plekje en vindt een camperplaats slechts 30 kilometer verderop. Mocht het niets zijn kunnen we altijd nog uitwijken naar een camping in de buurt.

Op de camperplaats in Bulgnéville is nog één plekje vrij en daar gaan wij staan. Dit is een prima plaats. We kunnen buiten zitten en het uitzicht is ook niet verkeerd over het meertje.

De (ver)harige mannetjes krijgen na de wandeling om het meer meteen een grondige borstelbeurt in het gras. Ook vanavond kunnen we lekker buiten eten. Wat hebben we geluk met het weer deze reis.

Aangezien we morgen vroeg willen vertrekken gaan we vroeg naar bed, maar.....

Van slapen komt niet veel! Even verderop is een feestzaal en die produceert de nodige herrie. Dan krijgen we er ook nog harde regen bij met onweer. We zijn vaak wakker en DJ is compleet in de stress. Hij probeert zelfs op het bed te springen, wat gezien de hoogte niet handig is en tot ongelukken kan leiden.

Zondag 9 juni 2013

Al om 08,30 uur klaar voor vertrek. Een nieuw record voor ons.

We gaan de tolweg weer op om de nodige kilometers af te leggen. Nog 754 kilometer naar de camping waar Monica en George staan. Via Facebook heeft Wendy contact gekregen met Mo door het hebben van shelties en zij is nu met hubbie George op vakantie en staan op een camping die op onze route ligt. Wel zo leuk om daar een stoppie te maken en elkaar te ontmoeten.

In Mondragon zoeken we een camping op. Willen we ons doel halen wordt het ruim na 19.00 uur met rijden vandaag en dat vinden we te laat. De laatste 250 kilometer zijn voor morgen.

In de stromende regen zetten we de camper op een plekje. De Nederlanders die bij de ingang staan wisten te vertellen dat het allemaal niet zoveel voorstelt hier, maar wij hebben geen klagen. Het sanitair is schoon en voor één nacht hebben wij het hier goed.

Onder de luifel is het redelijk uit te houden, maar later voelen we ook daar de spetters. Ook onweer krijgen we er weer gratis bij.

We houden een luie avond bij de televisie en gaan dan ons slaapje doen.

Maandag 10 juni 2013

Met vers stokbrood van de camping beginnen we de dag. De regen met onweer zijn inmiddels verleden tijd.

De lucht is strak blauw met zon en zo gaan we op pad om de laatste kilometers te rijden. Vanaf de snelweg is het laatste deel binnendoor. Wat is het hier mooi! Met enig geluk komen we een grote supermartkt tegen. Hier slaan we eten in voor de komende dagen. Vanavond zijn we uitgenodigd bij Mo en George om te eten. Morgenavond gaan wij het eten regelen. BBQ staat er dan op het menu. Snel Mo een sms sturen dat we eraan komen en in de buurt zijn. 

Na een paar kilometer landen we bij de receptie van camping Camp du Domaine. We vragen een plekje in de buurt van Mo en George, wat aardig lukt. Met de nodige moeite vinden we de plaats. Dit is echt een onwijs grote camping! Het lukt allemaal net om de camper te parkeren. Het dakluik boven het bed kan alleen niet open door een laaghangende tak van een boom.

Onder het afdak wat we bij de plaats hebben leggen we ons "hondentuintje" aan en gaan dan aan de wandel op zoek naar Mo. Ze blijken dichterbij te staan dan we dachten en zijn dus snel gevonden.

George hangt aan de telefoon, dus maken we alvast kennis met Monica, Phoebe en Corky. Voorlopig is George nog aan het bellen en dat geeft ons tijd om alvast naar het strand te gaan met de hondjes.

Hier kunnen de hondjes zich helemaal uitleven en DJ laat zijn kwaliteiten als zeehond ook niet onbenut.

Na korte tijd komt ook George het strand op. Wat is dat ook een lieve "sheltiepapa". We hebben elkaar nooit eerder gezien, maar het is meteen leuk! De hondjes spelen vrolijk met elkaar, hoewel er wel eerst moet worden uitgemaakt wie de baas is. DJ doet stoer tegen Corky en Chuckie vindt het erg lekker om aan de billetjes van Phoebe te snuffelen, wat zij beantwoord met een grauw en een gromsel.

Als de hondjes lekker moe zijn van het spelen en zwemmen gaan we naar de caravan van Mo en George. Hier vloeit het bier en de wijn rijkelijk en weet George een heerlijke maaltijd te braaien op de skottelbraai.

De avond vliegt voorbij en het is tijd voor het laatste rondje met de doggies. Aan Wendy de beurt en gewapend met de plattegrond van de camping en de grote zaklamp gaat zij op pad. Toch weet zij het te presteren om te verdwalen, maar zij komt haar reddende engel tegen. George loopt haar tegemoet op het pad met Phoebe en Corky en dan blijkt dat ze bijna aan de andere kant van de camping terecht is gekomen. George wijst de weg naar huis en veilig binnen kan het schoonheidsslaapje beginnen.

Dinsdag 11 juni 2013

Na een stevig ontbijt gaan we op expeditie naar het naastgelegen plaatsje Bormes les Mimosas. We lopen buitenom, want er mogen geen honden op het strand.

Het is een pittige wandeling, maar het is mooi weer en niet te warm.

Bij het strand aangekomen zien we dat de weg over het zand toch een stuk korter is.

Eerst maar een rondje door de haven. Aan het eind ligt een groot schip en die moet natuurlijk op de foto.

Na een rondje haven komen we in het stadje aan en ploffen op een terrasje neer om wat te drinken. 

Met ons vochtpeil weer in balans gaan we verder aan de wandel en komen een stukje strand tegen waar de hondjes lekker kunnen spelen.

Met 2 vermoeide zandbakjes beginnen we aan de wandeling terug naar de camping. De route gaat deze keer over het strand. Mag niet, maar is wel veel korter en sneller!

Terug bij de camper gaat Ruudje een snurkje doen en nestelt Wendy zich in een stoel met een boek. De hondjes krijgen een TanteTheabotje en knabbelen vrolijk in het hondentuintje. Met aan de ene kant een boek en aan de andere kant een geweldig uitzicht is het hier best uit te houden.

Laat in de middag komen Monica en George met Corky en Phoebe om gezellig aan te schuiven. Alle doggies parkeren we in het hondentuintje en inmiddels gaan ze goed samen. Chuckie is nog wel voorzichtig met Phoebe, maar het maakt DJ niets uit.

Kokkie Ruud mag aan het werk met de BBQ en ondertussen bouwt George nog een tafel in elkaar. Al dat eten ging niet passen op ons kleine tafeltje.

We maken er met z'n viertjes een hele gezellige avond van en al snel is het laat. Morgen moeten we om 10.00 uur van de plek weg.

Om 22.00 uur wordt het afwasgedeelte van het toiletgebouw afgesloten en het is al veel later. De inmens grote afwas moet morgenochtend dan maar. 

De wekker op "vroeg" en we zoeken ons mandje op.

Woensdag 12 juni 2013

Idioot vroeg brult de wekker. Eerst maar de berg afwas. Het valt gelukkig mee. Waar we dachten te moeten bikken, is de boel toch best snel schoon.

Monica en George komen met de doggies afscheid nemen. Zij zijn al startklaar voor vertrek. Nog even snel een groepsfoto en dan is het tijd voor ons om de rest van de boel op te ruimen en ook de plek te verlaten.

We rijden naar de receptie om uit te checken en de tanken te legen en wie komen we daar tegen? Monica en George staan nog even de autobandjes van lucht te voorzien. De 2 gezellige dagen zijn echt omgevlogen, maar nu toch echt het afscheid. Dit gaan we zeker in Nederland overdoen.

Zij sturen richting de Ardeche en wij gaan de kustweg volgen richting Italië. Het uitzicht is niet verkeerd onderweg.

 

Na ongeveer 38 kilometer komen we aan in St. Tropez. Op de weg richting het centrum zien we de eerste gigantische jachten al voor anker liggen op zee. Wat zijn ze groot!

In het centrum zijn de nodige afgezet en Stom-Stom raakt behoorlijk in de war. Het is ook nog eens hartstikke druk en na een rondje rijden besluiten we St. Tropez te verlaten.

We rijden terug en gaan naar de camping in Port Grimaud. Hier mogen we met Pieter mee op de golfkar om een plaatsje uit te zoeken en dat kunnen wij snel.

Bij de receptie zien we dat er vanuit de haven een "watertaxi" naar St. Tropez vaart, wat aan de overkant ligt en dat binnen 20 minuten. Wij weten wel wat ons te doen staat; De camper neerzetten, tas voor de hondjes inpakken en aan de wandel! 

Ook dit is weer een gigantisch grote camping en we lopen richting de haven. Waar we vanavond gaan eten is ook meteen geen raadsel meer. Langs het strand zijn de restaurantjes in overvloed te vinden.

 

In de haven blijkt de "watertaxi" pas ruim een half uur later te vertrekken, wat ons de tijd geeft om rond te wandelen en de grote jachten van dichtbij te bekijken.

DJ moet ook nog even mooi zijn op het rotsblok met St. Tropez achter zich.

Chuckie ontkomt er ook niet aan en met de nodige moeite krijgen we hem toch redelijk op de foto.

Het is tijd om terug te lopen, want de boot komt er al aan.

Voor alles een eerste keer en zo ook voor DJ en Chuckie die mee gaan varen. Veilig bij Ruud kijken ze rond wat er allemaal staat te gebeuren.

De herrie van de boefschroef vinden de doggies niet zo leuk, maar verder zitten ze bij ons op schoot rond te kijken.

Na de eerste "halte" kijken we onze ogen uit naar de prachtige jachten die voor anker liggen.

Een luik achterin om een speedboot te stallen. Het moet niet gekker worden!

Al snel bereiken we de haven van St. Tropez en ook hier ligt het vol met de mooiste schepen. Niet zo groot als wat er op zee ligt, maar ook deze zijn onbetaalbaar.

Als eerste komen we langs een ijskraampje en met Ruud moet je daar natuurlijk stoppen. Wat een heerlijk softijsje, maar snel eten, want het smelt in je hand.

Hierna een rondje St. Tropez. We slenteren door de nauwe straatjes.

 

Na de wandeling is het de hoogste tijd voor een terrasje. We genieten van het uitzicht onder het genot van een koud biertje. Ruud is nog aan het twijfelen ondertussen. We hebben net in de winkel van Ferari een onwijs mooi horloge van Maserati gezien en eigenlijk wil hij hem wel hebben. Na nog een biertje heeft hij voldoende moed verzameld en besluit hem toch te kopen. Het klokje is ook wel ontzettend mooi.

Met een trotse glimlach op Ruud zijn gezicht gaan we verder aan de wandel. We lopen het einde van de haven waar Ruud nog een paar foto's wil maken. Wendy wacht op het plein met de hondjes.

Terwijl Ruud verderop druk is met het fototoestel komt er een SUV aan. Deze staat amper stil en er komt een vrouw uitspringen. Ze komt op Wendy af rennen en vraagt:"Can I pet your dogs...PLEASE?"
Wendy haar antwoord:"If they want to."
Wij houden niet van mensen die met "zombiehandjes" achter de doggies aanrennen.
Chuckie was helemaal in luf met mevrouw.
Hij gaf haar zelfs kusjes en ze keek heel erg blij en gelukkig.
Ondertussen werd ze geroepen door haar personeel.
Ze moest opschieten!
"They are wonderfull, thank you", riep ze nog en snelde zich naar een bootje.
Ondertussen kreeg ze haar hoed aangereikt en weg was ze, de haven uit naar het jacht wat op haar lag te wachten. 
Als je een jacht hebt wat daar ligt, heb je echt wel al het geld van de wereld, maar........
Ze heeft duidelijk geen DJ en Chuckie om dagelijks te knuffen.

Wie is er nou rijk???

Langzaam is het tijd geworden om richting de "watertaxi" te gaan. Niet voordat Wendy haar oog nog valt op een Rolls Royce. Normaal trekt Chuckie zijn pootje nog wel eens op om tegen een velg van een auto te plassen, maar bij deze auto deed hij dat nou net niet. {#smileys123.tonqueout}

We slenteren terug naar de plaats waar de boot vertrekt en komen natuurlijk weer langs de softijsverkoper. Weer maar een lekker ijsje dan en nog even wachten op de boot.

Met de "watertaxi" varen we terug naar de camping in Port Grimaud. Terug bij de camper krijgen de hondjes hun welverdiende maaltijd en wij zitten nog een uurtje buiten te genieten van het mooie weer.

We kleden ons om en gaan dan met de hondjes aan de wandel richting het strand. Hier wacht ons het uitzoeken van een restaurantje en waar de hondjes welkom zijn gaan we zitten.

Niet veel later komt er een Frans stel aan met een sheltie. Dat schept een band. Wild Half in het Frans/Engels en handen- en voetenwerk hebben we toch een leuk gesprek over de honden.

Wij genieten van een heerlijke entrecote met een fles rosé erbij en naarmate het donkerder wordt lichten de lampjes aan de overkant op. Met uitzicht over zee op St. Tropez leven wij even als Ruud en Wendy in Frankrijk. Wild

Donderdag 13 juni 2013

Eerst nog even langs de supermarkt en dan volgen we de weg langs de kust richting de snelweg. Naar het Gardameer is nog best ver. Volgens Stom-Stom is onze aankomst daar om 18.30 uur en dat is nog zonder onze stoppies onderweg. Te ver dus!

Er is al rijdende weer genoeg moois te zien.

Ook Monaco komen we tegen. Om er te komen moet je vrij ver de berg af en we besluiten dit over te slaan. Wel lukt het om een foto van bovenaf te maken.

Als we éénmaal op de snelweg rijden schiet het niet echt op. Overal zijn wegwerkzaamheden en dat duurt voort tot op de autostrada in Italië.

Maar...We hebben Italië bereikt.

Bij Pietra Ligure verlaten we de snelweg en zoeken een camping op. Dit is een leuk plaatsje en we regelen voor 2 nachten. Eerst weer op een golfkarretje mee om een plekje te zoeken en dan terug om de camper te halen. Met het nodige sturen lukt het om de boel op z'n plek te krijgen.

De rest van de middag zitten wij lekker in het zonnetje te lezen, terwijl de doggies heerlijk in de schaduw een lang slaapje doen.

Vrijdag 14 juni 2013

Met de douchemuntjes die we gisteren hebben gekregen lukt het net om slechts 2 minuten warm water te krijgen, grommmmm!!! We maken ze allemaal op om toch schoon en fris de dag te kunnen beginnen.

Aan de wandel naar het stadje en al snel lopen we over de boulevard en zien een terrasje. Hier verwennen we onszelf met koffie en verse jus d'orange. Het is hier aan de kust een stuk rustiger dan aan de Cote d'Azure.

Door de winkelstraat slenteren we langzaam terug naar de camping.

Bij de camper vermaken we ons verder met het lezen van een boek, totdat we opgeschrikt worden door een harde klap. Op het terras boven ons is een camper aan het manoevreren. Een beetje op de Franse manier met een bumper aan de voorkant en een bumper aan de achterkant. Slechts 3 keer weet die man de bomen te raken die niet echt meegeven.

In het restaurant van de camping scoren we ons avondeten. Een mixed grill en pasta, jummie!!! Ruud gaat ook vanavond weer aan de wijn. Wat een held en ooit gaat hij het wel lekker vinden. Lacht

Zaterdag 15 juni 2013

Met flinke bewolking vertrekken we vroeg voor de laatste 320 kilometer naar het Gardameer. Bij de receptie eerst nog even betalen en broodjes halen. Ontbijten doen we ergens onderweg wel.

Op de autostrada landen de spetters op het voorruit en het is behoorlijk mistig in de hoge bergen. De ene tunnel na de andere rijden we door en dan... We rijden een tunnel in met een grauwe lucht boven ons en aan het eind zien we strak blauw met zon. Zo raar dit, maar wel lekker.

Bij een benzinepomp stoppen we voor ons ontbijtje en de camper lust ook wel weer een beetje brandstof. Hier tanken we de duurste diesel ooit. Slechts € 1.80 per liter. Niet te geloven, maar we hebben het toch nodig.

We rijden verder en langzaam wordt het landschap vlakker en enigszins saaier. Bij Peschiera verlaten we de autostrada en zoeken camping Butterfly die we thuis hebben bedacht om te gaan staan.

Voor de ingang blokkeert Ruud de halve weg met de camper, terwijl Wendy naar de receptie hobbelt om een plekje te regelen. Dat kunnen we dus mooi vergeten. Het is weekend en alle Italianoos zijn richting Gardameer getrokken. De camping is vol! Dit stond niet in ons script eigenlijk. Er zit niets anders op dan een ander plekje te gaan zoeken.

We rijden naar de andere kant van het stadje wat er erg leuk uitziet. Er is hier een camperplaats, maar gezien de temperatuur is dat geen optie om te gaan staan als je 2 honden bij je hebt. De naastgelegen camping staat geen honden toe. Ook hier zit het dus niet mee.

Weer terug door het stadje en naar camping La Garda. Hier staat een gigantische rij bij de receptie waar je zeker ruim een half uur in mag gaan staan. Wendy is zo snugger om het parkeermannetje aan de spreken met de vraag of er honden op de camping mogen. Antwoord:"Nee!" Owkee...Doeiii!!!

Nog verder vanaf het centrum van Peschiera del Garda komen we terecht op camping Lido. Hier zijn honden hartstikke welkom en dat moeten we nu juist hebben. Er is zelfs buiten de slagboom een heel groot uitlaatveld waar ze nog los kunnen ook.

De camper staat snel op de plaats met de luifel naar de noordkant. Zo hebben we de meeste schaduw voor de doggies. Hier blijven we voorlopig even wonen, want alles wat we nodig hebben is aanwezig.

De hoogste tijd om lekker te ontspannen. Laat in de middag lopen we richting het Gardameer.

Er is een stukje strand waar niemand ligt en daar kunnen de hondjes het water in. Was een tip van de buurvrouw op de camping.

DJ leeft zich lekker uit met zwemmen. Moe en voldaan liggen de hondjes uit te buiken na het eten. We zitten tot laat buiten en dan wacht ons een hele benauwde camper om te gaan slapen.

Zondag 16 juni 2013

Wat een waardeloos slaapje was dat vannacht! Het dekbed lag in de weg en het was veel te warm. Vandaag dus bed verschonen, dekbed eraf en achterin mikken en de wassen draaien. Vanaf nu slapen we alleen nog onder de hoes van het dekbed.

We doen een mislukte poging om de doggies te laten zwemmen. Het hele meer zit vol met algen en we willen geen "hulkhondjes". Ergens moeten we een opblaaszwembadje aan boord hebben en de zoektocht kan beginnen. Gevonden! Nog even opblazen en vullen om de pret te laten beginnen. Chuckie vindt het helemaal niets, maar DJ en water is de ideale combinatie. Hij vermaakt zich wel met een bal.

De hondjes houden zich goed zo. Regelmatig natte voeten en Wendy past er ook in. Afwisselend bakken in de zon en afkoelend in het badje vliegt de middag voorbij. Aan Ruud de beurt om te koken en hij gaat naar de pizzaria om calzone te halen. Cool

De zon is nu onder en Ruud gaat aan de afwas beginnen. Hij gooit de pizzadozen weg. Wendy gaat met de mannetjes naar het grote veld. Een stuk koeler nu en ruimte genoeg om te spelen met de bal.

Ondanks dat alle ramen de hele dag open hebben gestaan is het vreselijk benauwd binnen. We koelen de boel een paar graden met de airco, maar na even ruim een uur zijn de accu's leeg. De aansluitingen moeten zeker weten anders als we thuis zijn. Oververhit proberen we te slapen.

Maandag 17 juni 2013

Wat een briljant idee om zonder dekbed te slapen. Allebei redelijk de nacht getrotseerd en Wendy doet haar ogen pas om 09.30 uur open. 

We hangen zoveel mogelijk in de schaduw. Het is rond de 34 graden. Op het heetst van de dag gaan we naar het meer. Hier kunnen de hondjes even goed afkoelen in het water. Chuckie kan hartstikke goed zwemmen met mama Wendy.

Ruud blijft veilig op de kant. Wel zo handig, want er moet natuurlijk iemand de foto's maken, maar Wendy vermaakt zich wel in het water met de doggies.

Op het terras van het restaurant drinken we na afloop een biertje, waarna we wat boodschappen halen in de campingsupermarkt. We eten vanavond spiezen op de safarichef. Ruud moet weer koken!

Dinsdag 18 juni 2013

Vandaag gaan we op survival naar Peschiera del Garda. Gewapend met voldoende water voor de hondjes gaan we op pad. Langs het meer kan je richting het stadje wandelen. Dit doen we in slow motion, want het is erg warm. Waar het kan laten we ze het water in om af te kunnen koelen.

Ongeveer op de helft van de route komen we een terrasje tegen. Hier gieten we allebei een liter water naar binnen. Wat een dorst! 

Wij hebben het warmer dan de hondjes, lijkt het wel. We kunnen er met al het vocht naar binnen weer even tegenaan voor de rest van de expeditie. Peschiera del Garda was het doel van deze reis en die hebben we bij deze gehaald!

Nog een klein stukje lopen en dan zijn we in het centrum.

Vervolgens is een terrasje snel gevonden en werken we een heerlijk bord met pasta naar binnen. Soms kan een "ijsgremlin" zich wel een beetje vergissen in het formaat van het ijsje wat hij als dessert besteld heeft.

Op ons gemakje beginnen we aan de reis terug naar de camping. Er staat ons nog wel een wandeling te wachten.

Onderweg ploffen we weer halverwege neer op een terrasje om even bij te komen. Uiteindelijk komen we dan aan bij het strandje van de camping. Ruud begint zijn broekzakken leeg te halen en stapt vervolgens met bergschoenen en kleren aan het Gardameer in. Hij heeft het wel heel erg warm! De hondjes vinden dit niet erg. Ook zwemmen met papa is niet verkeerd.

Als we in de avond het weerbericht horen voor de komende dagen is ons besluit om het hier voor gezien te houden snel genomen. Tegen de 40 graden is voor de hondjes niet te doen en voor ons ook niet echt prettig. Nog één nachtje heel scheef en warm slapen.

Woensdag 19 juni 2013

Inpakken, uitchecken en wegwezen! Op jacht naar koelere oorden. We gaan door Zwitserland terug richting Nederland, is ons plan.

De weg richting Milaan is hartstikke druk, maar wij zitten prima. De airco op volle kracht en het wordt heerlijk koel binnen. Wat een verademing! Bijna vergeten we hoe warm het buiten is, maar daar komen we snel achter als we onderweg stoppen om de doggies te laten plassen. Alsof je een oven instapt. Weer terug de koelte in rijden we verder naar de grens met Zwitserland. Wij hebben geen vignet en die moet gekocht worden, maar waar? Nergens staat het aangegeven. Ruud spreekt een dame langs de kant van de weg aan en zij blijkt de stickers te verkopen.

Het landschap is hier ontzettend mooi. Op de bergen is van alles te zien. In Lugarno gaan we van de snelweg om de camping op te zoeken. Dit blijkt niet zo makkelijk, want ook deze keer wil Stom-Stom ons de meest vreemde routes laten rijden. Het lukt de camping te vinden en na 280 kilometer rijden vanaf het Gardameer staan we stil op een plekje waar het zeker 10 graden koeler is dan verderop.

Leuk! Het begint te regenen. Wendy pakt de riempjes en gaat met de hondjes uit in de stromende regen met onweer. Wat is dit lekker koel! Gewoon jezelf nat laten regenen in je korte broek. Terug bij de camper heeft Ruud de boel al op orde en schijnt de zon weer. Hier zijn de betere temperaturen.

 

We eten in het restaurant van de camping en dat smaakt zeer goed. Vanavond een slaapje in een recht bed en niet zo warm als de vorige nachten.

Donderdag 20 juni 2013

De dag begint zonnig en het is heerlijk om buiten te zitten zonder vreselijk te zweten. Voor de hondjes ook veel beter!We doen lekker sloom onder de luifel. Hier is gratis wifi en met de laptop erbij vermaken we ons prima.

Aan het eind van de ochtend komt er regen en dat houdt de rest van de dag niet meer op. Gelukkig zitten we droog.

Vandaag niet uit eten, maar Ruud gaat koken. Dit betekent dat hij pizza gaat halen.

Vrijdag 21 juni 2013

Ons plekje is vanaf vandaag besproken en moeten we de camping dus verlaten. We stellen de navigatie in op Mulhouse in de Elsace en gaan op pad. Het is een hele mooie rit door de bergen.

Aangekomen in Mulhouse gaan we eerst op zoek naar een winkel. We volgen het bordje met Super U en komen midden in de stad uit. Een wegopbreking en een tunneltje wat voor ons te laag is werken ook niet mee. Gelukkig vinden we een andere winkel en kunnen de koelkast weer vullen.

Hierna blijkt het onmogelijk om bij de camping uit te komen die we hebben uitgezocht. Verder naar een camping in Cernay dan maar en dat blijkt een zeer goede keus. Door een jong stel krijgen we een hartelijke ontvangst. De plek is behoorlijk groot en we zetten het hondentuintje maximaal neer. Er is meer dan genoeg schaduw voor de doggies en die spelen er lustig op los.

 

Nog leuker op deze camping? De ooievaars lopen vrolijk over het veld.

En zo vliegt ook deze dag weer voorbij.

Zaterdag 22 juni 2013

Wat een luxe! De hondjes slapen uit vandaag en we worden pas laat wakker. Na het ontbijt gaan we aan de wandel.

Het is een paradijs voor ooievaars hier en die komen we ook in ruime aantallen tegen.

We maken een lange wandeling door het stadje en komen ook nog langs een militaire begraafplaats.

De rest van de dag zitten we buiten voor de camper. Ondanks de flarden bewolking is het goed uit te houden.

Zondag 23 juni 2013

We verlaten de camping in Cernay en volgen de "Route les Vins" door de Elsace. In Eguisheim willen we aan de wandel, maar het is er zo ontzettend druk! Onmogelijk om hier te parkeren. Jammer, want het is wel een leuk plaatsje. Verder naar Colmar en ook hier lukt het niet om in de buurt van het centrum onze kolos neer te zetten.

Bij Riquewihr zit het ons mee. We parkeren bij een wijnboer en gaan op expeditie. Lekker toeristisch hier, maar een heel leuk plaatsje!

Tegen lunchtijd zoeken we een terras en verwennen onszelf met een "Jambonneau aux Munster", ookwel ham met Munsterkaas geheten. Dit is een typisch gerecht uit de Elsace en erg lekker!

Hierna nog een ijsje toe en de nodige calorieën hebben we weer binnen.

Langzaam zoeken we de camper weer op en rijden naar de naastgelegen camping, maar die is ontzettend verlaten en gesloten. Binnendoor over de bergen gaan we door naar St. Marie-aux-Mines. Ook hier blijkt het vinden van de camping niet gemakkelijk. Het hele plaatsje is één omleiding, vanwege een mineralenbeurs aankomende week. Met het nodige omrijden komen we toch daar waar we naartoe willen.

Een camping die ons niet echt aanspreekt en de plek is heel klein. Voor één nacht is het echter wel te doen.

Maandag 24 juni 2013

Snel wegwezen, want deze camping is het echt niet!

Door de bergen rijden we omhoog naar de Haute Koningsbourg. Hier wil Ruud de hondjes niet alleen achterlaten in de camper, waardoor we de burcht alleen aan de buitenkant bekijken.

 

We toeren hierna nog wat rond en zoeken dan een plekje voor de nacht. De camping in Bassemberg lijkt ons wel wat en deze ligt niet zover uit de buurt.

Een plekje vinden is zo geregeld en al snel staan we geïnstalleerd.

 

De plaatselijke "broodbietsmus" komt vrij snel op visite en schijnt het wel gezellig te vinden bij ons.

Vandaag de hoogste tijd voor kokkie Ruud om weer in aktie te komen en dat kan hij goed!

Wat hebben wij het lekker hier!

Dinsdag 25 juni 2013

Goed geslapen, rustig plekje, prima toiletgebouw en een groot veld verderop waar de doggies kunnen spelen. Wat willen we nog meer? Bijboeken!! Eerst naar de receptie dus om dat te regelen.

Ruud komt bij het uitlaten van de mannetjes een Belgische meneer tegen met 3 shelties en dan blijkt dat één van zijn honden ook uit de familie Marmorea te komen. Helaas heeft Ruud het fototoestel niet mee deze keer.

De hele dag luieren we onder de luifel met een boek en de laptop.

Woensdag 26 juni 2013

Ook vandaag blijven we waar we zijn.

Het lukt Wendy om de mensen met de shelties te traceren en gewapend met het fototoestel gaat zij die kant op. Hier maakt zij kennis met "Yeah it's me From Marmorea's Shelter" (roepnaam Django).

 

Altijd leuk om andere shelties tegen te komen onderweg. Django is niet alleen. Hij heeft gezeldschap van Isky en Kronos Of The Golden Fir. Ook zij moeten op de foto natuurlijk.

Het driekleur trio krijgt de nodige knuffels van Wendy en vervolgens gaat zij terug naar de camper om de oogst van foto's aan Ruud te laten zien.

We maken er nog een rustig dagje van en besluiten morgen naar huis te rijden. Thuis is nog wel het nodige te doen en op te ruimen als we terug zijn.

Donderdag 27 juni 2013

De boel opruimen, inpakken en wegwezen!

We rijden de laatste ruim 500 kilometer naar huis en komen daar laat in de middag aan en daar wacht ons een hele leuke verrassing!

Geen overbodige luxe dat we al thuis zijn. Er is hier genoeg te doen blijkt wel!

Hiermee is een heerlijke vakantie geëindigd, maar wat hebben we genoten!

EINDE

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

de kruize´s | Antwoord 10.12.2013 13.35

Top vakantie dus........ heerlijk

De Kruize`s | Antwoord 23.07.2013 12.29

Tot zover een heel mooi verslag mooie foto`s en ben uiteraard benieuwd naar de rest van de reis....tot aan die tijd afwachten maar xxx van ons

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk