Algarve

Dit is een reisje van

6.079 kilometer.

Zaterdag 20 oktober 2012

Gisteravond laat vertrekken leek ons toch niet zo'n goed plan. Vandaag goed uitgerust op pad en om 08.30 uur verlaten we onze straat voor een avontuur wat 5 weken kan duren. Eerst naar de benzinepomp om te tanken en daar begint Wendy te twijfelen of ze de computer wel heeft uitgezet. Met een volle tank nog even terug naar huis en natuurlijk is dat ding uit. De vergeten TOM-TOM (die van ons heet STOM-STOM) grijpen we ook maar voor het gemak mee. Nu kunnen we echt op pad.

Het is al best druk op de weg en opschieten is er niet bij. Gelukkig hebben we geen haast en voorlopig alle tijd van de wereld.

Bij Antwerpen rijden we gezellig verkeerd, ondanks de 3 navigatiesystemen die we rijk zijn. Snel de goede kant weer op en richting Bordeaux. Van ons plan om Parijs vandaag voorbij te rijden komt heel weinig terecht. Na ongeveer 400 kilometer gereden te hebben zijn we het zat en landen op een camping in Péronne.

Hier laten we tot ons doordringen dat we echt vakantie hebben en storten een beetje in van vermoeidheid. 

Zondag 21 oktober 2012

Heel goed geslapen en waarschijnlijk daardoor belachelijk vroeg wakker. Nog even blijven liggen maakt het opeens ruim 2 uur later.

Na het ochtendritueel gaan we om 10.00 uur richting tolweg om de nodige kilometers te maken. Eerst de diesel bijvullen en bij deze benzinepomp komen we een heus "hondentoilet" tegen. Het bestaat uit een omheind betegeld iets met een bak zand in het midden. We zetten de doggies over het hek om te kijken wat ze ervan vinden. Verder dan een blik in onze richting van: "Wat doen we hier?" en "Leuk, maar mogen we er nu uit?" komen ze niet. Geen succes dus!!!

Verder is dit een hele saaie dag. Door de bewolking ziet de omgeving er niet echt leuk uit en we denderen alleen maar snelwegkilometers. 

De enige afwisseling is het altijd spannende Parijs. Het duurt een eeuwigheid om door die stad heen te komen. Overal staat file en het is nog wel zondag!? Wat is het hier druk!

Even voor Poitiers is een camperplaats met ruimte voor 400 campers bij de Futuroscope en dat vinden wij een prima plaats om de nacht door te gaan brengen.

Met een vijftal andere campers is het hier lekker rustig en er is ruimte genoeg voor de doggies om lekker te kunnen rennen zonder iemand in de weg te lopen.

We houden een rustig avondje bij de televisie en dan ons welverdiende slaapje.

Maandag 22 oktober 2012

Wat zijn we vroeg vandaag! Om 09.30 uur rijden we naar de sani om de boel bij te vullen, maar er komt geen water uit. Onze buurman heeft er geld in gegooid, maar alles wat er kwam... geen water!

Water komt dan later wel en we rijden verder naar het zuiden met flinke bewolking en regen.

Met elke kilometer die we rijden wordt het langzaam beter weer. Het zonnetje laat zich zien en de lucht wordt steeds blauwer. Achter het voorruit begint het aardig "crispy" te worden.

Wendy vertelt DJ en Chuckie onderweg waar we naartoe gaan en dat daar ook strand is. Zij doet ze de belofte dat ze vanmiddag naar het strand gaan om te rennen en te spelen.

Bij het naderen van de grens naar Spanje wordt het landschap steeds mooier. Het Baskenland is een verademing vergeleken met de route door Frankrijk en langs Bordeaux. Onder het rijden is de Golf van Biskaje al te zien.

In Zarautz op een berg ligt een camping en daar zoeken wij een plekje. Ondertussen is het heerlijk warm buiten en we zetten het "hondentuintje" neer en onze stoelen buiten.

Vanaf de camping heb je een geweldig uitzicht!

Na een uurtje buiten zitten stookt Ruud de honden op. Tja, Wendy had ze inderdaad strand beloofd en belofte maakt schuld. Aan de wandel dus!

Dat blijkt nog niet zo makkelijk als het lijkt. Het pad is steil naar beneden met de nodige trappen erbij. Wat je naar beneden loopt, moet je ook ooit eens naar boven terug. Fluistert

Na een geslaagde afdaling staan we uiteindelijk op het strand en de mannen gaan LOS!!!

Terwijl de mannen spelen kijken wij onder andere naar de berg waar we straks weer naar boven moeten klauteren.

Gezien het mooie weer zijn de golven hier niet zo hoog als ze anders zouden zijn, maar nog altijd ontzettend mooi om naar te kijken.

DJ en Chuckie zijn weer niet te stoppen vandaag en leven zich flink uit. Ook onder honden zijn vriendjes snel gemaakt, hoewel ze het stelen van hun bal niet altijd even leuk vinden.

Met 2 uitgewaaide hondjes beginnen we de survival terug naar boven. Dat valt nog niet mee en puffend komen we bij de camping uit.

Hier wachten onze stoelen, waarin we ook dankbaar neerploffen. Wat een verschil met het weer wat we gewend waren in Nederland. Het is hier goed toeven en dat doen we ook zolang de temperatuur dat toelaat!

Dinsdag 23 oktober 2012

Langs de kust toeren we op het gemakkie naar het zuiden. Onderweg is genoeg te zien en we kijken onze ogen uit.

Aangekomen in Bilbao rijden we een rondje door de stad, waarna we op zoek gaan naar de camperplaats. Deze ligt bovenop de heuvel met een waanzinnig uitzicht over de stad, maar wij vinden het niets om te blijven overnachten.

We rijden verder naar een camperplaats bij Parque Cabárceno. Dit moet een natuurpark zijn, maar wie verwacht hier nu een kudde olifanten?

Nadat we de camper hebben geparkeerd gaan we aan de wandel naar het terras verderop. Hier bestellen we een biertje en onder het genot van de zon drinken we die op. 

Hierna gaan we aan de wandel terug en kijken nog eens uitgebreid naar de kudde olifanten. Er zitten zelfs kleintjes tussen, zo leuk!!!

We staan vooralsnog alleen op deze camperplaats en zitten dus niemand in de weg. De doggies kunnen lekker los spelen op het gras en wij zitten (zonder uitgebreid de stoelen te pakken) buiten de bal voor ze te gooien.

Later op de avond zijn we niet langer éénzaam. Met de camper die achter ons komt staan brengen we de nacht door op dit afgelegen, maar ontzettend mooie plekje.

Woensdag 24 oktober 2012

We verlaten de olifantjes op deze dag die mooi zonnig belooft te worden.

Met de nodige tussenstops komen we uit bij de camperplaats in Lugo. Dit is een ommuurde parkeerplaats midden in de stad waar campers mogen overnachten. Met de nodige moeite rijden we door de slagboom. De parkeermeneer komt helpen door paaltjes te verzetten, want anders kunnen we de draai niet maken. We parkeren en kijken dan om ons heen. Voor de honden is in de verste verte geen grassprietje te ontdekken en het besluit om te vertrekken is snel genomen.

Wendy wordt raar aangekeken als ze de parkeermeneer aangeeft dat we willen vertrekken. Hij regelt de parkeerkaart voor de uitgang en we hoeven helemaal niets te betalen. Wel zo netjes voor die 5 minuten! Wederom moet de halve parking verbouwd worden om ons eruit te laten.

Dan begint de zoektocht naar een plaats voor de nacht. Een plekje achter een bibliotheek met een stel zwervers in een tentje hebben we snel gezien. Er staat een Belgische camper die daar kennelijk iets minder moeite mee heeft.

Vele kilometers verder vinden we een plaats bij sportvelden. Deze ligt echter zo afgelegen dat je er na 2 jaar pas dood gevonden kan worden.

Veel later dan gewild staan we stil in San Clodio. Dit is ook wel een rustig plekje, maar geeft geen naar gevoel met de huizen in de nabijheid. Eindelijk eten en relaxen!

Donderdag 25 oktober 2012

We beginnen de dag met het rijden van de nodige kilometers. Hier in het Baskenland is dat absoluut geen straf. Het landschap is echt heel mooi!

Rond het middaguur rijden we de grens over. We zijn in Portugal! Doel gehaald!

Bij de eerste afslag gaan we meteen de snelweg af. Vanaf nu binnendoor, want dat is veel leuker. Vrijwel direkt komen we een LIDL tegen. Niet onze winkel, maar we moeten echt boodschappen doen.

Op onze weg komen we een opstakel tegen wat "tol" heet. Een aparte baan voor buitenlandse auto's en een automaat. Als we gaan kijken lezen we teksten over elektronisch tol betalen, kaarten kopen voor meerdere dagen en iets over kenteken registreren en creditkaart. We snappen er niets van. Een stukje terug hebben we een grote parkeerplaats gezien en rijden daar naartoe. Hier eten we een broodje en belt Ruud met een collega afkomstig uit Portugal. Volgens haar moet je op de tolwegen ook gewoon met contant geld kunnen betalen, maar ze weet het niet zeker. 

We zetten onze weg voort met het voornemen geen tolwegen te gaan rijden.

Bij een bordje langs de weg wat "strand" aangeeft slaan we rechtsaf. Al snel zien we het verbodsbord voor honden :-(.

Een stukje verderop is ook ruimte om te parkeren en daar staat geen bord..... Hier gaan we met de doggies het strand op. Net als wij zijn zij het rijden ook wel een beetje zat. De hoogste tijd voor hondenpret! We hebben het hele strand voor onszelf en ondanks de wind en de bewolking is het niet koud.

De zee (atlantische oceaan) gaat hier goed tekeer. We moeten opletten dat DJ niet naar de branding gaat, want dan is de kans erg groot dat hij door een golf gegrepen wordt en verdrinkt. 

Met 2 vrolijke zandbakjes stappen we in de camper voor het laatste stukje rijden van vandaag. In Estela zoeken we de camping en die blijkt er erg goed uit te zien. Even niet rijden is wel lekker en we betalen voor 2 nachten.

In zeer korte tijd staan de stoelen buiten en is het hondentuintje aangelegd. Dit plezier duurt wel een half uur, want dan komt de regen met bakken uit de lucht!

Met het nodige geduld is het ooit weer droog en gaat Ruud naar het strand met de mannen. Vanaf de camping zijn betonnen tunnels ingegraven onder een golfbaan door en als je goed bukt tijdens het lopen kan je het strand bereiken zonder hersenschudding. :-)

Als alle mannen weer terug zijn heeft Wendy het eten klaar en kunnen we een luie avond houden.

 

Vrijdag 26 oktober 2012

Wat een jetlag hebben we! Gisteren moest de tijd verzet, want het is in Portugal een uur vroeger dan in Nederland.

In de ochtend valt er niet buiten te zitten. Het blijft maar regenen. De geplande wassen draaien gaat ook niet gebeuren. In de middag laat de zon zich wel zien en dat buiten we ten volle uit met een lange strandwandeling. DJ en Chuckie zandbakken weer vrolijk rond.

Bij de camper zitten we het begin van de avond nog buiten en dan lui naar binnen.

Zaterdag 27 oktober 2012

Uitgerust van ons luie dagje gisteren vervolgen we de weg langs de kust naar Porto. Om daar de camperplaats te vinden roepen we de hulp in van sTOM-sTOM. Midden in de stad moeten we volgens dat ding opeens rechtsaf slaan. We kijken het straatje in en rijden rechtdoor. Dat apparaat is echt gek geworden! Het straatje is amper 2 meter breed en het zou ons niet verbazen als er aan het eind nog een trap is ook!

Stapvoets rijden we verder naar de brug. De straten zijn voor een deel opgebroken, maar we bereiken toch de brug om naar de overkant van de rivier te komen. Met een touringcar als tegenligger past het allemaal maar net. Op de camperplaats parkeren we in de rij en maken ons op voor de ontdekkingstocht door Porto. Met de overlevingsrugzak voor de honden beginnen we aan de wandeling van anderhalve kilometer naar het centrum.

Aan de overkant zijn de terrasjes en dat is ons doel! Om de smalle brug over te komen tillen we de honden op. Het voetpad is behoorlijk druk en het is niet de bedoeling dat ze onder de voet gelopen worden.

We lopen eerst een heel eind langs de boulevard waarbij de doggies de nodige bewonderende blikken van mensen oogsten. Op een leuk terrasje ploffen we neer in de zon en bestellen onze lunch met natuurlijk een koud biertje erbij. Wendy scoort hier onder het eten nog even een zonnebril van een verkoper. Na onderhandelen komt er een prijs uit die Wendy wel wil betalen. Hij wilde slechts € 24.00 voor de bril en dat gaan we niet betalen!

Op dit plekje houden we het een behoorlijke tijd vol, maar we willen ook nog wel iets van de stad zien. Terug naar de overkant en eens kijken bij de Teleférico (kabelbaan). De honden mogen ook mee! Een kaartje is dan snel gekocht en we gaan naar boven.

Vanaf het hoge punt lijkt de stad misschien nog wel mooier, maar eigenlijk maakt het niet uit waar je kijkt. Alles is leuk om te zien!

Bij de uitgang van de Teleférico is een klooster en dat is niet het enige oude gebouw wat we zien.

Met de Teleférico gaan we naar beneden en op weg naar de camper. De stad is nu 1 file. De hele wereld is vandaag naar Porto gekomen. Op de camperplaats is het ondertussen een stuk drukker geworden. Dit is ook de ultieme plaats om te parkeren en de stad te verkennen.

Na het eten gaat de kachel aan! Wat is het koud geworden.

Ons mandje roept al vroeg, want we willen bijtijds vertrekken morgen om voor de drukte de stad uit te zijn. 

Zondag 28 oktober 2012

Ontwaken doen we wederom met een jetlag. Vannacht is de tijd weer een uur terug gegaan in verband met de wintertijd. Hebben we alles bij elkaar toch een uur extra vakantie. Cool

Vandaag is een bijzondere dag. Onze klein Chuckie is jarig!!! WildEigenlijk met hij dus verwend worden, maar dat wordt hij elke dag al!

Niet te geloven dat het 3 jaar geleden is dat ons frumseltje ter wereld kwam. Wat gaat de tijd snel!!!

Onwijs vroeg rijden we zoals gepland de stad uit en zoeken de weg langs de kust weer op. Op het gemakkie toeren we richting zuiden. In Gala vinden we dat we genoeg gereden hebben en zoeken de camping op. Het is prachtig weer en dan is het besluit om 2 nachten te blijven snel genomen. Geïnstalleerd op een leuk plekje komen we de Nederlanders met hun caravan tegen die we eerder zagen in Estela. Zij hebben ook een hond bij zich en dan is een praatje onvermijdelijk.

Voor de doggies is dit het paradijs. Door het hek kom je terecht in het bos. Heel veel boompjes en struikjes om tegenaan te plassen!

DJ en Chuckie hebben al snel door wat er te gebeuren staat. Als ze zien dat Ruud een bal bij zich heeft met de werpstok zijn ze niet meer te houden. Cool

Rennend en springend moeten ze nog een stukje door de duinen en de zandberg over.

Opeens heb je weer een heel strand voor jezelf!

 

We verwennen de doggies met een lange strandwandeling en ze zijn weer onvermoeibaar. Ze vinden het geweldig, zolang de bal maar gegooid wordt.

Met 2 "hijgselhondjes" keren we terug naar de camping. Hier wordt meteen flink water geslobberd en we laten ze even bij komen van al dat gespeel. Wij ploffen in onze stoelen neer en genieten van de zon.

Als de doggies een beetje tot rust zijn gekomen krijgen ze een welverdiend "TanteTheabotje", waar ze heerlijk op gaan kluiven in het gras.

Maandag 29 oktober 2012

Tussen de lichte bewolking door zien we toch een vaag zonnetje. Het is warm genoeg om buiten te zitten en ondertussen draaien we de wassen weg. In de middag moeten we alle spullen redden, want we worden getrakteerd op regen. Deze regen houdt ook niet meer op lijkt het wel en we verhuizen naar binnen. De schone camper is dan in zeer korte tijd getransformeerd in een zandbak met 2 natte honden.

Met de dakluiken op het kleinste kiertje gaan we slapen, maar Wendy wordt toch wakker van spetters. Na middernacht gaat de boel dan maar helemaal dicht en spurten we ook nog even naar buiten om de luifel te redden die de vele regen niet kan afvoeren. Er varen nog net geen boten voorbij, maar de plassen voor de deur zijn er diep genoeg voor. Kletsnat komen we weer binnen en dan kunnen we eindelijk veilig gaan slapen.

Dinsdag 30 oktober 2012

Het is gelukkig droog en de stoelen kunnen meteen mooi drogen in de zon. Na het ontbijt gaan we eerst naar het strand met de doggies.

Met de doggies lekker moe wacht ons nog een leuke klus voor vertrek: DE AFWAS! Ook die van gisteren, want we hadden geen zin om door de regen naar het toiletgebouw te gaan. Sneller dan verwacht zijn we reisvaardig en verlaten we de camping op weg naar Nazaré.

Onderweg slaan we even snel boodschappen in en rijden verder. De camping waar we gaan overnachten rijden we voorbij, want het stadje ligt 3 kilometer verderop.

In Nazaré zoeken we de haven op en dan blijkt dat parkeren hier niet makkelijk is. De parkeerplaats heeft een balk op 2 meter hoog en aangezien we geen cabrio willen moeten we op zoek naar een ander plekje. We zetten de camper langs de weg bij de haven.

Het strand ziet er goed uit en DJ en Chuckie zijn altijd wel in voor een wandeling. Van grote afstand ziet het plaatsje er wel leuk uit en we ontdekken een klooster hoog op de berg.

Een klooster zien op een berg is iets anders dan er ook naartoe rijden. Met de nodige moeite vinden we uiteindelijk de goede weg door de nauwe straatjes. Boven aangekomen parkeren we bij de bussen en gaan op verkenning. Het uitzicht op de baai is vanaf deze hoogte super mooi.

Verder vinden we een pleintje met kraampjes en wat restaurantjes...en natuurlijk het klooster. Meer is het eigenlijk niet, maar het is wel even leuk om rond te struinen. 

Na een rondje lopen besluit Ruud dat hij toch ook beneden wil kijken. We rijden de smalle weg verder de berg af en rijden ons dan vast. Het is afgeladen met auto's en doodlopend natuurlijk. Achteruit terug lijkt de enige optie, maar het lukt ons toch om in de kleine ruimte te keren.

Gezien de tijd is het wel genoeg geweest voor vandaag en gaan we naar de camping waar we eerder langs zijn gereden. Hier zoeken we een plekje en het lukt om nog 2 uurtjes buiten te zitten. Een mooie gelegenheid voor Wendy om het reisverslag is klad bij te werken voor deze website.

Langzaam begint de zon zich te verschuilen achter de bomen en wordt het behoorlijk fris. De verhuizing naar binnen is dan onvermijdelijk. Gelukkig is het toch etenstijd.

Woensdag 31 oktober 2012

De dag begint met een overheerlijke koude douche! Dit is al de tweede camping die kennelijk de rekening voor warm water niet betaald heeft. Gelukkig hebben we zelf ook een douche aan boord. 

We gaan op weg naar Sintra. Dit moet een heel oud stadje zijn en een bezichtiging is zeker de moeite waard. Volgens het navigatiesysteem is het maar 164 kilometer, maar dat is dan wel ruim 4 uur rijden.

Op onze manier blijkt het nog langer te worden, want we rijden binnendoor en dat gaat een aantal keren fout. Zo komen we op plaatsen waar waarschijnlijk nog nooit een camper is geweest.

In Torres Valdes rijden we ons vast. Er is een omleiding door de stad, maar dusdanig dat wij er niet door kunnen. We hoopten een rondje te kunnen rijden, maar de geparkeerde auto's staan dusdanig dat wij er niet door kunnen. In de achteruit dan maar. Ook dat lukt niet, want we zijn ingesloten door het verkeer achter ons. Wendy maakt een "blondje" duidelijk dat de witte achteruitrijlichten betekenen dat wij achteruit gaan en na enige tijd wordt die hint begrepen.

Met een zeer grote omweg weten we toch weer "back on track" te vinden. Na dit avontuur zoeken we een geschikte plek om te stoppen en dit lukt gelukkig wel. De hondjes willen een plasje en wij hebben wel trek in een broodje. Je kan een slechter uitzicht hebben tijdens een lunch...

 

Dan verder naar Sintra, maar dit stadje is ons niet gegund. Met veel moeite weten we de camperplaats te vinden, maar deze staat overvol met auto's en ook hier mogen we een paar honderd meter achteruit. Ons plan om hier te overnachten en morgen op survival te gaan, valt bij deze in het water. Er is nog een camperplaats en misschien dat we nog een kans hebben. Ook deze staat overvol! Ondertussen hebben we het stadje wel een keer of 5 gezien door alle zeer smalle éénrichtings straatjes. De meest mooie gebouwen zien we in volle vaart voorbij komen, maar wij kunnen niet stoppen.

Bij een kruispunt komen we redelijk schuin op de berg te staan en als Ruud gas geeft om de voorrangsweg op te rijden, slippen de banden en gaan we achteruit in plaats van vooruit. Nu is het genoeg en willen we hier weg!!!

 

Wat we gemist hebben? Een overvloed aan kastelen en andere mooie oude gebouwen. Dit houdt dus in dat we ooit voor een herkansing moeten, maar dat zal tegen die tijd geen straf zijn.

Snel stelt Wendy de navigatie in op de dichtstbijzijnde camping en dat is in Cascais. Even ruim 50 kilometer is wel te doen, maar de route brengt ons de berg af over een ontzettend smalle weg. Gelukkig komen we niet al te veel tegenliggers tegen en bereiken uiteindelijk de camping. Pfffffffffff, wat een rit vandaag!

De camping staat volgepakt met bomen en we zijn dan ook nog nooit zo lang op zoek geweest naar een plekje, maar het lukt een plekje te vinden met een beetje zon. We staan zo scheef als mogelijk is, maar de hondjes hebben wel een eigen bos in hun "hondentuintje".

Na een dag als deze gaan we zeker niet koken! Het restaurant van de camping weet ons van een goede maaltijd te voorzien en na het eten blijkt de kokkin zelf chocomousse te hebben gemaakt. Wij laten ons snel verleiden en wat heeft ze haar best gedaan. Dit is lekkuhhhhrrrrrr!!!!!! Ze komt ook nog even aanzetten met 2 glaasjes Portugese Brandy en die smaken er prima bij. Als zij klaar is met werken komt ze buiten op het terras bij ons zitten. Ook haar man en dochter komen erbij en het wordt een gezellige avond met een overvloed aan sangria. Lacht

Donderdag 1 november 2012

Een nationale feestdag in Portugal vandaag. Kunnen we mooi naar Lissabon, maar dan niet...

Om in Lissabon te komen kunnen we een taxi naar het station in Cascais laten bellen bij de receptie. De meeste chauffeurs nemen wel honden mee. Vanaf Cascais met de trein naar Lissabon en van daar lopen of met de metro verder.

Geen probleem, maar...het gaat regenen vanmiddag! Als we gaan, lopen we het risico dat we op terugweg geen taxi kunnen krijgen, omdat de honden dan drijfnat zijn. Logisch! In dat geval moeten we, na een dag door Lissabon spurten, ook nog eens 8 kilometer terug lopen van het station in Cascais naar de camping. Gaan we dus niet doen!!! Nee! We laten de honden ook niet de hele dag achter in de camper!

Wat nu? Lekker met de doggies naar het strand en een luie dag houden! Het strand is best een eindje lopen, maar dat vinden de doggies niet erg. Door de duinen komen we bij een restaurant uit. Hier is het door de feestdag nog behoorlijk druk ook. Het strand is dan snel gevonden en kunnen de mannetjes los! Het is behoorlijk druk en iedereen geniet van de vrije dag.

Net voor de regen begint zijn we veilig terug. Dankzij de luifel kunnen we lekker droog buiten zitten, want het is niet koud. Voor het avondeten maken we gebruik van ons bakplaatje en dat bevalt ons prima. 

Na het eten verhuizen we naar binnen en kruipen op de bank voor een avondje televisie. Ook deze avond moeten we ons bedje uit om de luiken te sluiten en de luifel in te draaien, want de regen lijkt nooit meer op te houden.

Vrijdag 2 november 2012

Vandaag dan naar Lissabon? Ook niet, want het regent weer! Hier blijven is het niet en we maken ons op voor vertrek.

Binnendoor rijden we richting Lissabon. We vermijden de tolwegen, maar ontkomen niet aan een stuk snelweg. Over het water bij Lissabon weet Wendy onder het rijden nog snel een paar foto's te maken.

Vlak onder Lissabon landen we in Caparica op een camping. Van hieruit kunnen we ook naar de stad met een taxi en dan met de boot. Leuk! Morgen weer een dag, want het is nu al te laat voor zo'n expeditie.

Op redelijke afstand is hier het strand te vinden en als de hondjes zich vermaken met het rennen achter de bal aan, hebben wij het entertainment van de surfers die de meest vreemde capriolen uithalen op hun plankjes. De rest van de dag doen we lekker lui.

Zaterdag 3 november 2012

Wat is een leuker begin van de dag dan een "zeurDuitser" om je heen? Wendy zit buiten wakker te worden met koffie en daar komt de buurman. Wij smijten met de deur en dat hebben we de hele nacht gedaan...

Voor deze reis hebben we het rubber van de toegangsdeur laten vernieuwen. De deur gaat vooralsnog iets rot dicht en dan moet je inderdaad harder duwen dan je eigenlijk zou willen. Zijn wij ook niet blij mee! De hele nacht? Echt niet! Wij hebben toch echt geslapen! Na uitleg bleek het "zeurDuitsertje" het niet te willen snappen, zucht... Hij terug naar zijn caravan en Wendy achterlatend die zich afvroeg van wie die fiets zou zijn die hij naast zijn auto had staan. Wild

Wij houden vandaag de grote schoonmaak en lopen dan een rondje stad. Via het strand lopen we terug en vermaken ons met het kijken naar de surfers. In de middag krijgen we weer regen op ons dak en vermaken we ons met televisie kijken en lezen.

Wederom niet naar Lissabon. 

Zondag 4 november 2012

Blijven we? Gaan we wachten op mooi (droog) weer om alsnog Lissabon te bekijken? Nee, we gaan verder!

Via een mooie route rijden we verder naar het zuiden. Na 270 kilometer strijken we neer op een camping in de buurt van Lagos. Al snel blijkt dit een leuke plaats voor 1 nacht, maar dat is het dan ook. Voor de honden is hier helemaal niets. Uitlaten langs een weg zonder stoep is niet ideaal en het strand is veel te ver weg.

Een paar honderd meter verderop is wel een restaurant en daar eten we onze buikjes rond. Ruud bestelt een "steak on the stone" en krijgt een hete steen voor zijn neus met een gigantisch brok vlees erop. Hij mag zelf koken. Lacht De gegrilde tonijn van Wendy is ook van zeer groot formaat. Heerlijk gegeten gaan we terug om de rest van de avond "uit te buiken" in de camper.

Maandag 5 november 2012

Volgens het weerbericht moet het vandaag mooi weer worden. Met een waterig zonnetje in de ochtend ziet het er nog niet geweldig uit, maar we hebben het er maar mee te doen.

De afwas van het ontbijt nemen we mee op reis. Dit is weer een camping waar je kennelijk met koud water moet afwassen!

We sturen richting zee en gaan dan binnendoor naar het westen. Er flitst een bordje voorbij met de tekst "helling 16%". Vervolgens zien we de weg een soort van afgrond ingaan. Moeiteloos rijden we naar beneden. Bij een splitsing aangekomen moeten we eigenlijk linksaf, maar... We zien in de verte de weg steil omhoog lopen. Dat is wel even meer dan 16%. Het lijkt wel een muur waar je tegenop moet. Gaan we niet doen dus en vrolijk slaan we rechtsaf.

Bijkomstig voordeel van deze route is de grote supermarkt die we tegenkomen en waar we mooi boodschappen inslaan. Ook de diesel wordt aangevuld en kunnen we verder naar het uiterste puntje van Portugal, Cabo de São Vicente met de niet te missen vuurtoren.

Aan de ene kant de Middelandse zee en aan de andere kant de Atlantische oceaan.

We slenteren nog even langs de kraampjes met souvenirs en hier scoort Wendy nog een paar leuke koelkastmagneetjes voor op het dashboard.

Vervolgens rijden we een stuk van de route terug richting Lagos. Een rondje Lagos brengt ons niet bij de haven en daar willen we eigenlijk wel naartoe. De hele stad is zo'n beetje éénrichtingsverkeer en op die manier zie je onder het rijden wel heel veel. Uiteindelijk geven we het op en gaan door naar Cabo Carvoeiro. Het laatste stuk is weer een smal weggetje, maar we komen uit op een camperplaats met een heel mooi uitzicht.

Hier maken we een wandeling langs de rotsen, maar zien al snel dat dit geen plaats is om te overnachten. Honden mogen hier niet op het strand en echte speelruimte is hier ook niet voor ze.

Het fototoestel mag flink aan het werk, want de rotsen zijn hier echt prachtig!

Zachtjes begint het te spetteren en Wendy springt met de honden de camper in om een plekje voor de nacht te zoeken in de "camperbijbels". Ruud waagt de afdaling naar het strand en weet nog een paar mooie foto's te maken.

Bij Quarteira moet een interessante camperplaats zijn en daar gaan we een nieuwe poging wagen. Onderweg zien we een bordje die ergens in een dorp naar een camperplaats verwijst. Het is maar 5 kilometer om en wie weet? Het blijkt een kleine plaats langs een drukke weg te zijn. Wegwezen!!!

In Quarteira staat bij de oorspronkelijke camperplaats een bord met "verboden campismo". Er staan een aantal campers op het strand en op de parkeerplaats voor de supermarkt. Wij willen een paar dagen crashen en dan is dit geen optie in verband met water innemen.

Eerst maar een stukje lopen om de doggies te laten plassen en daarna besluiten we uit te wijken naar de camping aan de andere kant van het stadje.

Als we bij de receptie staan komt er net een stel voorbij met een sheltie. Wanneer deze mensen DJ en Chuckie in de camper zien zitten op de voorstoelen begrijpen ze onze belangstelling voor hun hond. Lacht

We betalen voor 2 nachten, want volgens het meisje wordt het echt mooi weer morgen en daar moeten wij dan wel uitgebreid van gaan profiteren. Dit is een hele grote camping en dan wordt het zoeken naar een plaatsje ook iets moeilijker. Overal staan bomen en wij willen zon op de plaats! De plaatsen zijn aan de krappe kant en onze eerste keus is te kort voor 7 meter. Met de nodige moeite weten we een enigszins zonnig plekje te vinden. Om 18.30 uur staat de luifel uit, het hondentuintje uitgezet en de stoelen buiten. Wij zijn klaar voor de zon van morgen!

Als we het weerbericht horen voor Nederland, zijn we blij hier te zijn. We zijn nu op de helft van de vakantie en het vliegt voorbij. Pakken dus wat we pakken kunnen!!!

Dinsdag 6 november 2013

Voor de verandering zijn we vroeg wakker. Maximaal rendement van een mooie dag! De dag begint met een heerlijke warme douche en die zijn zeldzaam in Portugal hebben we geleerd.

Tijdens het ontbijt worden we vermaakt met een potje "hondenworstelen". Het is zo lekker dat die 2 binnen het afzetnet los kunnen en vrij kunnen spelen.

We verlaten de camping en lopen richting strand. Ook hier hebben we het rijk alleen en kunnen de doggies rennen en spelen.

Met onze kleine hijgende zandbakjes lopen we naar de boulevard. Daar komen we spontaan een bord tegen met "verboden voor honden". Te laat!!

Langzaam slenteren we langs de terrasjes op de boulevard.

 

We passeren de groente- en vismarkt en gluren even naar binnen. Alles vers!

Helemaal aan het eind komen we uit bij de haven en de hotels waar we gisteren op zoek waren naar de camperplaats.

Op het gemakkie lopen we door de winkelstraten. Het lukt Wendy eens een keer om geen geld uit te geven. Lacht 

Veel meer dan overwinteraars kom je hier niet echt tegen en de stranden zijn dan ook leeg.

Ondertussen is ons ontbijtje wel verteerd en zijn we toe aan de lunch. We ploffen neer op een terrasje om wat te eten en te drinken. Daarbij hebben we nog mooi uitzicht over zee ook.

Bedoelen ze dit met het "Switserleven gevoel"?

Het zou vandaag 17 graden worden, maar het is echt wel ruim boven de 20 graden geworden! Met vol gegeten buikjes wandelen we terug naar de camping via het strand. Hier gaan de doggies nog even los en zoeken we vervolgens de camper op.

In ons tuintje weinig zon door een boom die de boel blokkeert. Er zijn 2 mannen de heggen aan het maaien met veel herrie. Als wij hinten dat ze die boom ook wel weg mogen halen wordt er hard gelachen. Ze laten zien dat zoiets niet gaat lukken met een heggenschaar. Helaas!!!

Korte tijd later komt de zon dan toch om de boom heen en is het lekker warm. Wendy maakt het verslag voor deze website in klad en Ruud leest een boek in het zonnetje. Tot ver na 18.00 uur grijpen we alle zonnestralen die we kunnen krijgen.

Deze mooie dag komt helaas tot een einde. We liggen amper in bed en het begint te regenen. Geen normale regen, maar een soort van stortdouche!

Woensdag 7 november 2013

Het heeft de hele nacht gestort van de regen. Met bakken komt het uit de lucht.

We leggen uit hoe DJ en Chuckie zichzelf uit moeten laten, maar dat werkt helaas niet. Gaan we toch maar mee. {#smileys123.tonqueout} Behalve voor het uitlaten van de doggies zijn wij geenszins van plan de camper te verlaten.

Deze dag komen we door met het kijken van DVD'tjes en binnen hangen.

Het lijkt nooit meer droog te gaan worden en we wonen nu in een gigantische natte zandbak. Het kan erger! De Engelsen verderop hebben een zwembad om hun camper. Het water staat tot hun opstapje (zeker 30 cm. hoog).

Donderdag 8 november 2013

Als we wakker worden regent het nog steeds. Gelukkig wordt de lucht al snel blauw en komt de zon erdoor.

DJ en Chuckie beginnen deze dag met hun favoriete ochtendritueel. Spelen!!!

Als er ooit een grote schoonmaak nodig was dan is dat vandaag. Ruud gaat richting de wasmachine en Wendy begint met stofzuiger en dweil de camper uit te baggeren.

In de middag hangen alle wasjes aan de lijn en dan is het een kunst om de boel uit de schaduw te houden.

Op een klein beetje na is de hele was droog geworden. De rest laten we maar hangen tot morgen.

Vrijdag 9 november 2013

Jaaahhhhh!!! De resterende was aan de lijn is nog natter dan gisteren. Het heeft weer eens geregend. Gelukkig wordt het toch droog en wagen we ons aan een wandelingetje naar de winkel. 

Met een gevulde koelkast kunnen we weer veilig buiten zitten.

Aan het eind van de middag komt er een gigantische camper op ons af. Een Hymer van bijna 9 meter met een aanhanger. Voor zo'n bakbeest valt het niet mee om hier een plekje te vinden. Ze kijken naar de plaats waar de Engelsen van de week het zwembad voor de deur hadden. Aangezien dit Nederlanders zijn, gaat Ruud naar ze toe om te melden dat ze daar niet moeten willen gaan staan.

Ze eindigen een paar plaatsen van ons vandaan, maar.....bomen! Geruime tijd zien we de schotel op het dak rondjes draaien, maar ze hebben geen beeld. Wendy is de rotste niet en loopt zingend voorbij: "This is the Voice of Holland." Lacht

Het is vrijdag en mevrouw wil dat wel zien! Gelukkig hebben ze humor en na een gezellig praatje wijken ze toch uit naar een andere plek.

Zaterdag 10 november 2013

Nog maar eens een lange wandeling over de boulevard vandaag. Op de terugweg ploffen we weer op een terrasje neer aan het strand voor de lunch. Onder het eten wordt de lucht langzaam donkerder en de temperatuur daalt ook behoorlijk.

Met een beetje doorstappen halen we het om droog bij de camper aan te komen. Hier wacht ons een gigantische berg afwas. Die van gisteren staat er ook nog, want daar hadden we geen zin meer in. Met de handen uit de mouwen is dit best snel weggewerkt.

Inmiddels droog brengen we de rest van de middag door met de wegenkaart om te speuren waar we morgen naartoe gaan. Dit is een leuke plaats, maar we hebben het hier wel gezien. Ons verblijf hier is al langer dan gepland. 

Na het avondeten ruimen we de boel vast op voor ons vertrek morgen, des te eerder zijn we dan weg.

Zaterdag 11 november 2013

Eerst de tanken legen en vullen. We rijden vervolgens naar de receptie om uit te checken. Wendy gaat betalen en Ruud regelt de broodjes in het winkeltje.

We rijden eerst naar het strand (scheelt weer een eind lopen) en daar laten we DJ en Chuckie even lekker spelen, terwijl wij ons ontbijtje naar binnen werken.

Met alles weer opgeruimd gaan we op pad langs de kust in de richting van Spanje.

Onderweg komen we langs het welbekende plaatsje Faro. Hier moeten we natuurlijk stoppen, want dat moet je gezien hebben. Er is een camperplaats en dat maakt parkeren een stuk makkelijker.

Vol goede moed gaan we aan de wandel. De vliegtuigen scheren over onze hoofden, want de luchthaven is hier niet ver vandaan. Meer dan het haventje en een paar winkelstraten is het niet. Je zal hier maar 2 weken in een hotel moeten wonen! Zijn wij blij dat we lekker mobiel zijn! Wij vinden er niet veel aan hier.

Niet veel verder rijden zien we in de verte Spanje.

Via de brug over de rivier verlaten we Portugal en mag de tijd een uur vooruit. Weer een Jetlag!

In de middag landen we op een camping in Isla Christina.

Bij de receptie vragen we meteen of er een restaurant in de buurt is en dat blijkt zo te zijn. Slechts 5 minuten lopen over het strand. Perfect!! Met de nodige moeite vinden we een plaatsje om te staan. Het lijkt hier wel hoogseizoen! Dit is een overvolle camping met overwinteraars die nog hutje op mutje staan ook. Al snel besluiten wij dat dit net leuk is voor één nacht.

Als de camper geïnstalleerd is gaan we richting strand. Ongeveer 5 minuten verder zien we inderdaad een restaurant. Het terras ziet er gezellig uit, maar wij kunnen er niet gaan zitten. Het helpt namelijk als je dan een portemonnee in je zak hebt en die zijn we mooi vergeten. Terug naar de camping dan maar en we geven de honden eerst hun eten. Gewapend met de portemonnee wagen we een nieuwe poging rond etenstijd. Aangekomen bij het restaurant blijkt deze gesloten. Om 17.00 uur is de boel gewoon dicht gegaan. Ook het restaurant aan de overkant is gesloten en in de verste verte is er geen alternatief. Dat wordt dan helaas toch zelf koken.

Hadden we al besloten om morgen te vertrekken? Ja en nu weten we dat heel zeker!

 

Maandag 12 november 2013

Wat is douchen toch een genot als je heerlijk warm water hebt. Dat is hier zeker het geval, maar wat een klap op je neus als je door de wind en schaduw terug moet sprinten naar de camper.

Nog even de berg afwas wegwerken en we verlaten deze flutcamping. Over de grote weg naar El Hueva en nemen daar de eerste mogelijkheid naar rechts. Eerst dwars door de stad en dan volgt het industriegebied met de havens. Niet echt geweldig mooi, maar naarmate de kilometers vorderen wordt het beter. 

De pijnboombossen houden niet op en bieden ons de gelegenheid om op een mooie plaats te stoppen om een broodje te eten en te wandelen met de hondjes.

Op de camping in El Roccio vinden we snel een plaatsje tegenover het toiletgebouw. Geen hoge bomen en de zon schijnt volop. Wat willen we nog meer?

Helaas is het restaurant gesloten en moeten we vanavond zelf koken. Het nadeel hier? Vliegen! En dan niet een paar, maar een heleboel. Ze komen uit het zand omhoog en besluiten vervolgens overal overheen te gaan wandelen. We slaan ze constant van ons af en de camper zit er ook vol mee, maar verder is het hier zeer goed uit te houden en we vermaken ons prima.

Het zonnetje wordt langzaam koeler en van die gelegenheid maken we gebruik om met DJ en Chuckie te spelen op het grote veld naast de camping. Deze keer geen strand, maar vooral gras. Scheelt weer stofzuigen.

De rest van de tijd brengen we buiten door en verhuizen tegen 19.30 uur, crispy van de zon, naar binnen.

Dinsdag 13 november 2013

Ruud komt terug van de hondjes uitlaten met een overheerlijk vers stokbrood. Die wordt geslacht voor het ontbijt.

Tijd om de boel eens te gaan verkennen hier. Na een kort stukje lopen hebben we het idee in het Wilde Westen te zijn beland. Dit plaatsje heeft geen asfaltwegen, maar alleen zandpaden. Elk huis heeft wel een balk om een paard aan vast te kunnen binden. Wij gaan maar uitkijken voor John Wayne! Lacht

Op het grote plein maken we nog een paar foto's van de grote kerk en ploffen daarna neer op een terrasje waar we heerlijke calamaris eten.

Later leren we van Wikipedia dat El Rocio een bedevaartsoord is. Met pinksteren komen hier tienduizenden pelgrims naartoe en wordt er flink gezongen en gedanst op het grote plein.

Na de lunch gaan we een supermarkt opzoeken, maar meer dan een klein dorpswinkeltje is hier niet. We slaan het hoognodige in, want om met veel kilo's terug te sjouwen zien we niet zitten.

De rest van de middag bakken we lekker in het zonnetje en gaan daarna naar het restaurant waar paëlla voor ons wordt gemaakt.

Woensdag 14 november 2013

Verder dan de wasjes laten draaien en lui van het mooie weer genieten komen we vandaag niet.

We gaan weer eten in het restaurant en na de paëlla van gisteren blijken ze ook prima een steak te kunnen maken. Lang blijven we niet, want hoewel het eten prima is, mag de boel van ons wel iets gezelliger.

Ruim op tijd zijn we terug in de camper om de wedstrijd Nederland-Duitsland te kijken die eindigt in 0-0.

Donderdag 15 november 2013

Het mooiste weer van de wereld, maar wij gaan verder. Zonde om te gaan rijden, maar wat zijn we die vliegen zat! Zo jammer van dit heerlijke plekje.

Om de hoek van de camping vullen we de diesel bij en sturen dan de snelweg op richting Sevilla.

We besluiten in Villafranca op de camping te gaan staan, maar moeten eerst nog wat boodschappen inslaan. Op zoek naar een winkel komen we in de meest vreselijke smalle straatjes uit en het past allemaal net. Als resultaat ook nog eens geen winkel gevonden.

Op de camping worden we heel hartelijk ontvangen en er blijkt een ruim gevuld winkeltje te zijn waar we kunnen kopen wat we nodig hebben. We bestellen brood voor morgen en ze hebben hier ook afhaalmaaltijden. Zonder eten aan boord lijkt het ons wel een goed plan om iets te regelen. We bestellen kip met patatjes en spreken af het om 18.30 uur op te komen halen.

Om 18.10 uur wordt er op de deur geklopt en staat er een hele aardige meneer voor de deur met ons eten. Geweldig!!! We maken de bakken open en verbazen ons over de hoeveelheid. We smullen alles naar binnen en de rest van de avond moet er flink uitgebuikt worden, want we zijn echt tonnetje rond gegeten.

Vrijdag 16 november 2013

De koelkast is nog altijd leeg en moet nodig gevuld worden. Op deze camping blijven is dus geen optie. We vertrekken verder naar het noorden richting Madrid.

Op de snelweg zien we bij Cordoba een hele grote supermarkt voorbij flitsen. Te laat! De eerste grote plaats daarna is Andújar en daar verlaten we de snelweg. Na wat zoeken vinden we een hele grote Carrefour en daar slaan we nieuwe voorraad in.

In Santa Elena zoeken we de camping op en melden ons bij de receptie. Wat een verschil met gisteren! Kennelijk storen we de meneer achter de balie bij zijn computerspelletje, want echt vrolijk is hij niet te noemen. Hij krabbelt een nummer op een briefje van de plaats waar we kunnen gaan staan en wij betalen hem voor één nacht.

Aangekomen bij de plaats blijkt het vol schaduw te staan door de hoge bomen. Een paar plaatsen verderop is wel een beetje zon en daar doet de schotel het tenminste ook. Wendy loopt met de hondjes terug naar de receptie om te melden dat we verhuisd zijn en de mannetjes kunnen meteen uitgelaten worden.

We parkeren onze stoelen aan de overkant bij een stacaravan om toch in de zon te kunnen zetten en brengen daar de middag door.

Dankzij de schotelontvangst leren we tijdens het journaal dat er een tornado over de Algarve is getrokken. Ongeveer op de plaats waar wij een aantal dagen geleden waren. Een aantal campers zijn gewoon omver geblazen door de harde wind. Schokkend om te zien!

Zaterdag 17 november 2013

Wegwezen hier! Die man was al niet aardig, het heeft vannacht flink geregend en de ochtend is somber door de dikke bewolking.

De snelweg brengt ons snel in de buurt van Madrid. Hebben we in Nederland één rondweg om een stad? Madrid heeft er heel veel! Er worden geen plaatsnamen met richtingen aangegeven, maar ze werken hier met wegnummers. Genoeg reden voor ons om hartstikke verkeerd te rijden. De sTom-sTom roept:"Hou rechts aan." Leuke tekst, maar dan heb je slechts 3 banen rechts met allemaal een andere richting. Gokje dan maar... "U heeft de route verlaten." Verkeerde gok dus, grrrrr.

Wendy weet uiteindelijk op de kaart de goede weg te vinden en als we de M50 volgen moet het goed komen. Met de nodige moeite rijden we de goede kant op. Wat een stad is dit! De volgende keer gaan we er waarschijnlijk omheen.

Zondag 18 november 2013

Na het ochtendritueel rijden we weer de snelweg op en na de nodige kilometers komen we in Burgos aan. We parkeren op de camperplaats in de stad om de boel te kunnen verkennen. Het is fris, maar met een winterjas aan goed te doen.

Een korte wandeling langs het riviertje brengt ons bij een soort van stadspoort.

Achter de poort wacht het centrum met de Santa Mariakathedraal. Wat is dit mooi!!!

We lopen om het hele bouwwerk heen en kijken onze ogen uit. Er hangen ontzettend veel beelden en tierlantijnen aan. Voor de verandering zijn DJ en Chuckie heel fotogeniek vandaag.

Via de winkelstraten weten we middels een omweg de camper terug te vinden. We willen hier niet blijven om de nacht door te brengen en besluiten uit te wijken naar de camping aan de andere kant van de stad.

Om daar te komen is niet makkelijk. Wederom doet sTom-sTom vervelend. Dat apparaat stuurt ons een weg in door een parkje, maar dat is afgesloten voor verkeer. Onze zoektocht naar de goede route om aan de overkant van het water te komen begint, maar wij laten ons niet kennen! Het lukt ons toch de camping te vinden en daar is snel een plekje gevonden.

Als eerste gaat de kachel aan. Wat is het koud geworden!!!

Maandag 19 november 2013

In het zuiden was het toch beter. Het lijkt wel winter te worden. 

We besluiten dat het leuk geweest is en richting huis gaan. Dat gaat alleen niet vandaag lukken, want dat is te ver rijden.

Met de nodige tussenstoppies denderen we de snelwegen over en komen laat in de avond aan in Roye. Hier parkeren we op de camperplaats naast de brandweerkazerne en bewaren de resterende 400 kilometer rijden voor morgen.

Dinsdag 20 november 2013

Onze harige wekkertjes zijn al vroeg wakker. Het is druk om ons heen, want de kindertjes worden naar de naastgelegen school gebracht.

Snel een ontbijtje naar binnen en de rest van de kilometers erdoor crossen.

In de middag zijn we "home sweet home" en kan het uitpakken beginnen. Over 5 dagen moeten we weer werken en nu hebben we ruimschoots de tijd om de camper gereed te maken om naar de stalling te brengen voor de winter.

Ook in Almere is het bijna winter geworden, maar wij hebben de laatste paar weken toch nog het zonnetje mee mogen maken en dat is zeker voor herhaling vatbaar!!! 

EINDE

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

DE KRUIZE´S | Antwoord 13.01.2013 15.29

Wil gauw het vervolg lezen........weer mooie foto´s en verslag topper

De kruize's | Antwoord 05.12.2012 12.41

Baaidewej wat heb je nou uiteindelijk wel voor die zonnebril betaald hahahaha hebben weer genoten van de foto's en verslag....geniet er gewoon van xxx

Sheltiesontour 12.01.2013 19.09

Wel 10 euro, maar dat is wel voor een echte Ray Ban ofzo

De kruize's | Antwoord 05.12.2012 12.38

Whahahahaha een jetlag hoe verzin je het en wat een hoogte die kabelbaan IEEKKK eng maar wel een mooi uitzicht,mooie foto's en terrasjes hmm altijd goed

Rene van Leeuwen | Antwoord 21.11.2012 15.11

Ziet er weer leuk uit, benieuwd naar het vervolg!!!
Groetjes van René

de kruize's | Antwoord 21.11.2012 11.12

tot zover weer ff genoten...en die olifanten?? mooie omgeving toppie ben benieuwd naar de rest .....laat maar komen

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk