DJ wordt aangevallen door Stafford

Maandag 28 januari 2013

Ruud laat de doggies rond 23.30 uur uit voor het laatste rondje. Bijna thuis verschijnt er uit het niets een Amerikaanse Stafford die DJ aanvalt. In het donker is niet te zien wat er precies aan de hand is. Heel snel gaat Ruud naar huis met de mannen.

Wendy hoort Ruud roepen en spurt de trap af. Daar staat DJ in de huiskamer bloed te lekken en Ruud zijn handen zijn rood doorweekt.

Meteen bellen natuurlijk en op weg naar de dierenarts. DJ blijkt 2 bijtwonden te hebben, waarvan er één wordt gehecht. Met antibiotica en pijnstillers keren wij huiswaarts met ons gewonde mannetje.

Thuis krijgen de doggies een koekje en het valt ons meteen op dat DJ het koekje rechts van hem niet ziet.

Dinsdag 29 januari 2013

Deze ochtend is het duidelijk. DJ heeft problemen met zijn rechteroog. Weer naar de dierenarts en die bevestigt ons vermoeden. Even aankijken is het advies, want hij heeft een klap op zijn hoofd gehad en dat moet herstellen.

In de loop van de dag wordt hij slechter. Hij is sloom en absoluut zichzelf niet! Wendy besluit Thea te bellen om raad (de fokster), maar komt op dat moment niet verder dan de voicemail. Aan het begin van de avond belt Thea terug en krijgt het hele verhaal te horen. Zij hoort het verhaal aan en gaat meteen haar dierenarts bellen, maar deze is druk op dat moment. Het wordt later en later en dan belt Thea terug met bericht. Zij heeft haar dierenarts gesproken. DJ heeft kans hersenvliesontsteking te krijgen door de druk op zijn hersenen door de klap op zijn hoofd. Een homeopatisch middel kan hierbij helpen. Ook moet er verder gekeken worden, want "aankijken" is te makkelijk. Wendy start een "belmissie" naar alle apotheken in de regio, maar het middel is nergens voorhanden. Thea heeft het in huis... Wendy vraagt haar om 23.40 uur: "Tot hoe laat zijn jullie wakker?" Haar antwoord?

"Al moeten we de hele nacht opblijven!"

Wat een heerlijk antwoord! Wat een steun! Wat hebben wij onze hondjes van een lieve fokker die ook ,nadat de pupjes het nest verlaten hebben, begaan is met de honden!

Ruud gaat een poging doen te slapen, want hij moet morgen weer vroeg aan het werk. Wendy stapt in de auto met de nodige koorts en stress en rijdt die nacht naar Ingen (ruim een uur). Na de nodige tranen en de goede verzorging gaat zij weer huiswaarts, gewapend met de medicijnen die DJ meteen krijgt toegediend.

Woensdag 30 januari 2013

In de ochtend meteen de dierenarts gebeld voor een verwijzing naar een specialist. Het kost de nodige moeite, maar we weten de dierenarts uiteindelijk gelukkig te overtuigen. Wij kennen onze hond!!!Na het nodige gebel kunnen we in Utrecht terecht en rijden meteen die kant op.

De arts die hem onderzoekt weet ons meteen te melden dat het goed is dat we gekomen zijn. Ze wil een CT scan van zijn hoofdje maken, maar dat kan niet direkt. Wij worden naar huis gestuurd en DJ wordt tijdelijk opgenomen. Zodra de uitslag er is worden we gebeld en kunnen we ons mannetje in de middag weer ophalen.

Het liep iets anders...

Uit de scan bleek dat de aanvallende hond met zijn hoektand door DJ zijn schedel had gebeten en daarbij in zijn hersenen terecht was gekomen. Een operatie om de botfragmenten uit zijn hersenen te halen is noodzakelijk, maar dat kan niet meteen. DJ is er erg slecht aan toe en moet eerst gestabiliseerd worden en is ondertussen opgenomen op de intensive care.

Donderdag 31 januari 2013

Utrecht heeft op de intensive care webcams boven de hokjes hangen en rond 09.00 uur komt dan uiteindelijk de link binnen, zodat we naar ons kleine ventje kunnen kijken. Dit levert bij Wendy alleen maar meer paniek, stress en tranen op. Is dit dan het laatste levende beeld wat we hebben van onze lieverd?

Vrijdag 1 februari 2013

Vandaag is het dan zover. Na een MRI scan om alle botfragmenten te localiseren in zijn hoofdje gaat DJ door naar de operatietafel.

Na een eeuwigheid wachten komt dan het verlossende telefoontje van de chirurg uit Utrecht. Ons bikkeltje heeft de operatie goed doorstaan en nu is het afwachten hoe hij het weekend doorkomt.

Zondag 3 februari 2013

Het wordt ons afgeraden, maar Wendy kan het niet laten om naar Utrecht te gaan. DJ zit al die tijd in een "glazen gevangenis" en mag wel een positieve ervaring hebben. Gewapend met zijn egelvriendje reizen we af naar Utrecht.

Volledig tegen onze verwachting in gaat DJ helemaal uit zijn dakkie als hij ons ziet. Na een paar minuten lijkt het ons verstandiger om weer te vertrekken, want hij heeft zijn rust hard nodig.

De rest van de avond zien we hem via de webcam slepen met zijn knuffel en hij ligt na het spelen met zijn hoofdje erop te slapen.

Maandag 4 februari 2013

Tussen 14.00 en 14.30 uur is er dagelijks telefonisch spreekuur met Utrecht. Natuurlijk bellen wij elke dag en zo ook vandaag. Na een lange tijd krijgt Wendy de arts aan de telefoon. Met DJ zijn bloeddruk is het wel goed en in de ochtend is zijn infuus al verwijderd.

En dan uit het niets een tekst: "Wat ons betreft kunt u hem ophalen en mag hij naar huis." Wat een heerlijk bericht! Wendy heeft inmiddels (ondanks de kalmeringsmiddelen die zij al een paar dagen slikt) een hartslag van 200.

Snel Ruud bellen op zijn werk, want hij moet naar huis komen.

We gaan onze kanjer halen!

Om 16.30 uur staan we in de dierenkliniek. Eerst de medicijnen voor DJ halen bij de apotheek en na een gesprek met de arts worden we bij ons mannetje gebracht. Wat is hij blij en wij ook!!!

Thea (de fokker van DJ en Chuckie) heeft dit gefilmd, want de webcam bleek nog aan te staan. Voor ons heel leuk om de andere kant te zien. Wij waren druk bezig om hem rustig te krijgen en te voorkomen dat hij langs ons uit het hokje zou springen. Ook moest hij zijn hoofdje niet bezeren aan het glas, want dan had hij mooi moeten blijven.

Met de gebruiksaanwijzing voor zijn herstel mee, beginnen we aan de reis naar huis. Voorlopig moet hij nog aan de pijnstilling, antibiotica en hij krijgt preventief medicijnen tegen epilepsie. Of hij het zicht aan zijn rechteroog volledig terugkrijgt moeten we afwachten.

Wat is hij blij om weer thuis te zijn! Waar hij hoort! 

 

Dinsdag 5 februari 2013

Wat doet ons ventje het goed! Hij tankt alleen erg veel water en eet ook een beetje TE goed. Dit zijn helaas de bijwerkingen van de medicijnen. Ondanks wat hij heeft meegemaakt is hij vrolijk en wil ook spelen. Dat is een goed teken!

Maandag 11 februari 2013

Inmiddels is DJ een week thuis. Het is bijna niet te geloven hoe goed hij al is. Met het uur wordt hij vrolijker en we hebben goede hoop dat hij weer helemaal zichzelf gaat worden. Nu zonder pijnstillers hebben we niet de indruk dat hij pijn heeft.

Vandaag hebben de broertjes even kort in de tuin mogen spelen. DJ moet zich rustig houden, maar een beetje plezier mag hij wel! Leg een jonge hond van bijna 4 jaar maar uit dat hij niet mag spelen...

Een week geleden gaf je geen cent meer voor hem en nu...

Zaterdag 16 februari 2013

Vanaf het moment dat DJ thuis is, zien we verbetering in zijn toestand. Over zijn rechteroog zijn we nog niet helemaal tevreden, maar we hopen dat zijn zicht toch helemaal herstelt.

Ons plan was om 6 maart richting de Elzas in Frankrijk te vertrekken. Lekker een weekje weg met de mannetjes, maar dat gaat door dit geintje niet door! Het herstel van DJ staan nu op prioriteit 1!

Wij willen ons lieve ventje terug en het liefst zoals hij hiervoor was!

De shelties gaan dus even niet on tour!

Woensdag 20 februari 2013

DJ gaat nog altijd vooruit. Hij is speels en vrolijk. Van de pijnstillers was hij al af en over een week is hij ook door de voorraad antibiotica heen. De preventieve medicijnen tegen epilepsie moet hij nog wel tot 8 maart.

Wij kijken uit naar 8 maart, want dan moet hij terug naar Utrecht voor controle. Hopelijk krijgen we daar goed nieuws en mag hij daarna weer hond zijn. Hij wil zo graag spelen, maar we houden hem voorlopig nog even rustig.

Zijn hoofdje is erg kwetsbaar en daar zijn we dan ook erg voorzichtig mee.

Dinsdag 26 februari 2013

DJ wordt vervelend! Hij voelt zich ontzettend goed en snapt niet waarom we niet met hem spelen.

Het speelgoed wat hij voor zijn verjaardag heeft gekregen ziet dagelijks het halve huis. Hij loopt ermee te sjouwen en te schudden. Hoofdpijn heeft hij zeker niet.

Vandaag met de mannetjes even lekker naar het strand. Hier heeft DJ even uit kunnen razen om zijn overtollige energie kwijt te raken.

Heerlijk om te zien dat hij niets veranderd is!

Zoals vanouds weer lekker gek doen met Chuckie.

Vrijdag 8 maart 2013

Om 09.00 uur zijn we present in Utrecht voor DJ zijn afspraak met de neuroloog en de orthopeed. Wie het langst wacht, wacht nog even.

Pas rond 09.50 uur worden we dan eindelijk naar binnen geroepen. DJ wordt grondig onderzocht door 3 studenten die nog een jaar moeten studeren. Later komen de neuroloog en de orthopeed hem ook bekijken. Ze zijn erg tevreden over zijn herstel.

Van de neurochirurg krijgen we de foto's van DJ zijn operatie te zien die hij op zijn telefoon heeft staan.

Heel confronterend om te zien wat een Amerikaanse Stafford met één hap kan aanrichten bij een sheltie!!!

Vervolgens vuren we alle vragen op de artsen af die we hebben en leren heel veel.

Tussen de schedel en de hoofdhuid zit spierweefsel. Dit weefsel is gebruikt om het gat in zijn schedel te dichten en het is er ook overheen gelegd. Zijn hoofd is dus veel minder kwetsbaar dan we dachten. DJ mag rennen, spelen en alles doen wat hij voorheen ook deed. 

De Fenoral (tegen epilepsie) mag worden afgebouwd en dat is een zeer belangrijke ontwikkeling. Hij heeft echt last van de bijwerkingen! Over ongeveer 3 weken is hij dan van die troep af.

Alles bij elkaar heel goed nieuws en een hele zorg minder!

Na ruim anderhalf uur verlaten we de spreekkamer. Nog even langs de apotheek om de Fenoral op te halen die we nodig hebben voor het afbouwen en dan snel naar huis. Stiekum hoopten we al op goed nieuws en daarom staat de camper startklaar voor de deur thuis. Met de nodige kunstgrepen is het toch gelukt om een paar dagen weg te kunnen.

Na lange tijd ontwaken we dan toch uit deze nachtmerrie en we zijn wel toe aan een beetje ontstressen.

De shelties gaan on tour!

Het vervolg van deze dag staat onder:

 

"Onze reizen 2013"

subpagina Nederland

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

De kruize's | Antwoord 06.03.2013 12.11

Het was zeker een nachtmerrie en we zijn ook zeer blij dat onze kanjer het goed doorstaan heb...trots zijn we op de knappe stoere geweldige Dj..knuffies xxx

Ingrid | Antwoord 01.03.2013 22.49

Fijn dat DJ zo goed opknapt! Ik hoop dat je deze ellende allemaal snel achter je kan laten. groetjes van Je buurvrouw uit WOZ, Ingrid (Zij weer)

Norma | Antwoord 27.02.2013 11.36

Hoi Ruud en Wendy wat een leuke site zeg!En wat een mooie honden hebben jullie! Wat zielig dat er een zoveel ellende heeft gehad.Veel beterschap.Xxx norma

Petra en Erik | Antwoord 24.02.2013 15.01

Wel gehoord / begrepen dat er iets was, maar zó erg.
Wat rot voor jullie (en DJ, natuurlijk). Veel sterkte! Zien jullie snel als patiënt bezoek mag hebben.

Ron&Inge | Antwoord 15.02.2013 22.51

Sterkte van ons met de verdere afhandeling, dat de kosten maar ruim gecompenseerd mogen worden, is wel het minste.

Wendy 16.02.2013 04.23

De kosten komen terug, geloof me! Ons mannetje is onbetaalbaar!

Ron | Antwoord 15.02.2013 22.46

Goed om te zien dat ie weer speelt en pijnvrij lijkt te zijn zonder medicijn. Nu jij nog die rottigheid achter je laten, moet tijd hebben vrees ik.

Wendy 16.02.2013 03.09

Het is onvoorstelbaar dat hij dit heeft overleefd! Ik ben zo blij dat hij er nog is. Voorlopig zit ik nog wel in de "verwerkingsfase".

Ron | Antwoord 15.02.2013 22.43

Werd er niet lekker van tijdens het lezen--ondanks dat ik vanmiddag gehoord had van je hoe goed het nu gaat-- wat hebben jullie een slechte tijd gehad.

Wendy 16.02.2013 03.14

Jullie moeten als geen ander weten hoe dit voelt. Stress, paniek, angst, woede, enzzzz. Een ware nachtmerrie die ik niemand toewens!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk