Zeewolde, Camping Erkemederstrand

Dit is een reisje van

107 kilometer.

Vrijdag 6 juli 2012

Ruud is veilig naar zijn werk vertrokken en Wendy handelt de laatste dingen thuis af voor het "weekend weg".

Dan een telefoontje naar "World next door" in Lelystad (Hier hebben we de camper vorig jaar gekocht). Natuurlijk hebben Ber en Simone een koppie koffie staan voor een dorstig campervrouwtje.

Wendy vertrekt in de richting van Lelystad, want de camping aan het Erkemederstrand is pas toegangelijk na 14.00 uur. In Lelystad is het wederom gezellig op het terras en de ingebouwde airco wordt even bewonderd.

Dan is het tijd om te vertrekken naar het hondenparadijs.

Snel inchecken, de camper op zijn/haar plekje en dan met de mannen lekker naar het strand. Hier kunnen ze heerlijk spelen met de bal en natuurlijk zwemmen. Chuckie gaat niet verder dan pootje baden, maar er zit wel zwempotentie in bij hem.

Als de mannen genoeg zand hebben geabsorbeerd gaan we naar restaurant "de Jutter".

Hier vermaakt Wendy zich prima met een grote salade en een biertje. De doggies liggen uitgevloerd onder de tafel met een grote bak water.

Terug bij de camper is het ondertussen alleen maar mooier weer geworden. Met de stoelen buiten is nu het wachten op Ruud die na zijn werk met de auto deze kant op komt.

Dit wachten is absoluut geen straf, want het is heerlijk om buiten te zitten vandaag.

 

 

Rond 21.00 uur komt dan de Fiësta de parkeerplaats oprijden en kan Ruud neerploffen met een biertje.

Ruim tot na middernacht genieten we van het zomerse weer en zoeken dan ons mandje op.

Zaterdag 7 juli 2012

We ontbijten buiten, want het weer is ons gunstig gezind vandaag. Tonko en Sandra komen tussen 10.30 uur en 11.00 uur deze kant op om de "hondendag" met Milo (hun Jack Russell) mee te maken. Alle tijd voor ons om langzaam wakker te worden en het douchegebouw met een bezoekje te vereren.

Het wordt langzaam 11.45 uur en ze zijn er nog niet.

We gooien er een smsje uit en dan blijkt dat ze al lange tijd onderweg zijn, maar een beetje in de verkeerde richting zitten. Apeldoorn Noord is niet in onze buurt en met een paar aanwijzingen zijn ze na ruim 2 uur rijden (had een klein uur kunnen zijn) dan eindelijk waar ze zijn moeten. Fluistert Cool

Na een drankje gaan we dan de "Erkemederhondendag" onveilig maken. Dit evenement wordt elk jaar op de eerste zaterdag van juli gehouden. Over de dijk lopen we naar het hondenstrand en daar kunnen de 3 mannen los.

Bij het strand aangekomen blijkt Milo een zeer goede zwemmer te zijn die onderweg al het speelgoed van passerende honden weet in te pikken.

Er zit voor Tonko niets anders op dan bij een stalletje verderop een speelgoedje voor Milo te kopen en daar is Milo heel blij mee.

 

Helaas voor Sandra haalt hij zijn speeltje niet altijd uit het water, want hij heeft het hartstikke druk met al dat zwemgeweld om zich heen.

Voor Sandra de schone taak om ook het water in te gaan. Lacht

Dj en Chuckie hebben het maar druk met hun bal en hebben even weinig aandacht voor Milo.

Het is prachtig weer en behoorlijk druk met bezoekers hier. Veel rassen zijn hier vertegenwoordigd en alles springt, rent en zwemt door elkaar. Superleuk om naar al die hondenpret te kijken.

De honden hebben geen rem waar het zwemmen betreft. Dit feest mag wel eeuwen duren van ze. Wij maken dus een eind aan de pret, want het is niet de bedoeling dat ze straks van uitputting instorten.

Een beetje dorstig zijn wij mensen inmiddels wel geworden en we zoeken een tentje voor wat eten en drinken.

Met een vreselijk vette hamburger in de maagjes gaan we verder op pad langs alle kraampjes.

Natuurlijk wordt er flink gekocht, waaronder een mooi T-shirt voor Ruud met Shelties erop. Dan komen we de eigenaren van Chuckie zijn broer tegen. Zij staan met hun vouwwagen bij het frisbeeveld en we spreken af dat Chuckie later Alvaro even gedag komt zeggen.

Wij slenteren rustig verder en komen aan de andere kant van de dijk dan bij het frisbeeveld uit. Hier wordt een demonstratie gegeven waar we enige tijd naar kijken.

 

Dan op zoek naar Alvaro ergens tussen de caravans en vouwwagens op het veld. Onder wat afzetlint door komen we toch waar we zijn moeten. 

Chuckie heeft dan weinig aandacht voor zijn broer. DJ vindt zijn halfbroertje Alvaro wel interressant en gooit zijn machogedrag in de strijd. Er wordt flink stoer gedaan door de beide heren.

Als de heren klaar zijn met gromselen nemen we afscheid en lopen we verder. Bij een kraampje komen we zowaar "Tante Theabotjes" tegen. Alle 26 aanwezig worden gekocht. Een mooi voorraadje, want onze doggies zijn hartstikke gek op deze kauwbotjes.

Na alles wel een beetje gezien te hebben gaan we terug naar de camper. Met een biertje en een hapje brengen we hier met zijn viertjes de rest van de middag door. De drie hondjes liggen heerlijk in het gras te kauwen op een botje.

Later gaan we aan de wandel naar het restaurant waar we onze buikjes rond eten.

De rest van de avond zitten we weer buiten bij de camper het gezellig te hebben. Al snel wordt het laat, want de tijd vliegt als je plezier hebt. We nemen afscheid van Tonko en Sandra die naar huis vertrekken.

Ons bedje roept! 

Zondag 8 juli 2012

Onze dag begint met de bende opruimen en we maken de camper reisvaardig. Douchen doen we straks thuis wel.

Je moet hier voor 12.00 uur vertrekken en dat halen we ruimschoots.

We leggen de vreselijke lange afstand af van even ruim 30 kilometer en zijn vroeg in de middag thuis.

EINDE

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Rene van Leeuwen | Antwoord 31.07.2012 20.44

Ziet er weer geweldig uit!!¡

de kruize's | Antwoord 31.07.2012 12.55

Weer een mooi verslag en mooie foto's...was zeer zeker gezellie en ja nat was ik ppfffff hahaha gaan we over doen...

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk