Costa del Sol

Dit is een reisje van

6367 kilometer.

Zaterdag 5 oktober 2013

Vroeger dan gepland rijden we de straat uit voor ons aankomende avontuur van 5 weken. Nog even tanken en dan de snelweg op richting het zuiden. Bij Hazeldonk stoppen we voor een ontbijtje en gaan dan verder naar Ronquières. Hier gaan we het hellend vlak bekijken. Over 1.400 meter brengen de bakken de schepen 68 meter naar boven of naar beneden.

Onderaan de helling van de scheepslift ziet het er maar verlaten uit. Er ligt één bak helemaal stil en verder is er weinig te doen.

We zien de andere bak bovenop de helling en rijden die kant op met de camper. Wat een geluk! Er vaart net een schip naar binnen en de bak zet zich in beweging voor de reis naar beneden.

Als de bak is aangekomen houden wij het voor gezien hier en rijden een paar kilometer verder naar Thieu. Hier staat een gigantisch bouwwerk aan scheepslift die de 4 oude liften vervangt.

De lift is net beneden aangekomen en we kunnen uitgebreid meegenieten hoe een stel op een plezierbootje een poging doet een zwaan uit de lift te krijgen.

Het volgende vrachtschip ligt al klaar om met de lift mee te gaan en zo hebben we weer geluk om de boel in werking te zien.

De zwaan? Die zwemt weer net zo hard de lift in als alle vangnetten verdwenen zijn.

Van nieuw naar oud. Een klein stukje verder gaan we ook nog even kijken bij één van de oude liften. Deze zijn nu buiten gebruik.

Langs het kanaal was gelukkig genoeg ruimte voor de doggies om lekker te spelen. Zij enerie kwijt en bij ons begint het ook op te raken. Het kasteel waar we nog naartoe wilden vandaag moet een nachtje wachten.

We besluiten naar de camping in Péronne te rijden. Dit was ook de eerste stop van onze reis vorig jaar en dat beviel prima.

Op de camping is een plekje snel gevonden en het is heerlijk weer om buiten te zitten. Meteen de uitgelezen kans om het nieuwe hondentuintje uit te proberen.

Eten kan ook nog buiten en het wordt een korte avond. We zijn een beetje moe en duiken dan ook vroeg ons mandje in.

Zondag 6 oktober 2013

Als we de eerste keer wakker worden is het nog donker. De tweede keer wakker is het meteen al 08.15 uur. We zijn niet vooruit te trappen en pas na 11.00 uur verlaten we de camping richting de tolweg.

Als Wendy het tolkaartje aanpakt van Ruud bespeurt ze een teek bij DJ. Camper aan de kant en meteen die kriepsel weghalen, bah!!!

Chateau Chantilly staat op de agenda vandaag en als we daar aankomen ontsnapt er meteen een "WAUW" uit onze monden. Wat is dat een mooi plaatje!

De camper parkeren we op de busparkeerplaats (waar we ook mogen blijven overnachten) en gaan eerst een rondje aan de wandel met de hondjes.

DJ en Chuckie trekken onderweg de nodige aandacht en worden meerdere malen gefotografeerd door met name Amerikaanse toeristen die helemaal verliefd op ze zijn.

De hondjes mogen het kasteel niet in en zodoende brengen we de doggies terug naar de camper. Met een kluifje laten we ze achter om het kasteel van binnen te bekijken. We kopen een kaartje en wandelen eerst over de binnenplaats.

 

Binnen hangt het vol met schilderijen en gelukkig zijn wij snelle kijkers en wandelen langs al het moois wat er te zien is.

Wat zijn onze mannetjes blij ons te zien na een klein uurtje, maar ze hebben voortreffelijk op de camper gepast. We besluiten hier toch niet te overnachten. Het is redelijk afgelegen en we zijn de enige camper op de parkeerplaats. Ruud gaat met de doggies naar het grote veld om ze lekker met de bal te laten spelen en Wendy gaat ondertussen een plekje zoeken voor de nacht in het ACSI-boek.

Het wordt een camping in Dourdan besluiten we en dat is voorbij Parijs. Wel zo lekker om daar op zondag doorheen te rijden in plaats van maandagochtend.

Ondanks dat het zondag is moeten we toch een file van ruim een uur trotseren. In Dourdan blijkt de camping gesloten. De eigenaar komt net naar buiten en vertelt dat ACSI een fout heeft gemaakt in het boek. Hij verwijst ons door naar een camping ongeveer een kwartier verder rijden.

Deze is wel open en we installeren ons op een plekje. Er scharrelt een hondje los over de camping en dit vrolijke meisje vinden DJ en Chuckie wel zeer aantrekkelijk.

De avond brengen we door met lezen. Gisteravond hadden we geen ontvangst met de schotel door de hoge bomen waar we onder stonden en ook nu geen beeld. De schotel staat vrij en goed gericht, maar het werkt voor geen meter. Ook een smsje naar Canaal Digitaal helpt niet, want er is zeer slecht mobiel bereik hier. Helaas voor Ruud geen voetbal kijken vanavond.

Wordt dit een televisieloze vakantie of gaat de schotel het nog doen?

Maandag 7 oktober 2013

Onze oogjes gaan vroeg open en het is dan nog donker. Langzaam zien we de zon opkomen en er verschijnt een mooie blauwe lucht. Mooi weer vandaag, jippie!!!

We betalen onze overnachting en sturen weer naar de tolweg. Ergens in de middag landen we op camping La Soupeze. Hier worden we zeer hartelijk ontvangen door Marco en Tamira. Eerst de camper neerzetten en het wordt de plaats naast het hek. Ze hebben hier één camperplaats en die wordt momenteel ingenomen door hun eigen campertje om deze uit te proberen. Met het plekje bij het hek is niets mis en al snel staan we en dan nog recht ook.

Dan volgt de rondleiding door Marco. Wat een hondenparadijs is dit!!! Het terrein is 30.000 vierkante meter groot en daarop zijn slechts 7 kampeerplaatsen en 2 gites. De rest van de ruimte is voor de honden!

Onder een strak blauwe lucht en met een geweldig uitzicht over de bergen drinken we een biertje op het terras met de 4 andere gasten. Alle honden huppelen lekker door elkaar en natuurlijk krijgen de aanwezige meisjes de nodige aandacht van DJ en Chuckie.

De avond brengen we door met televisie kijken. Jawel...De schotel doet het gewoon!

Dinsdag 8 oktober 2013

Bewolkt, maar niet koud beginnen we de dag met een verkenning van de hele camping. Alles is afgezet met netten. Een hond kan heerlijk los en nooit ontsnappen. Via een bospaadje bereiken we de zwemvijver. 

We zoeken Tamira op voor een wandelroute door het bos. Zij voorziet ons van een duidelijke plattegrond en met haar mobiele nummer op zak gaan we veilig op expeditie.

Via een hek verlaten we de camping en lopen het bos in. Een eind verderop staat een kasteeltje in privébezit en verder dan de buitenkant mag je dus niet kijken.

Het is een prachtige route om te lopen en de doggies vermaken zich prima.

Bijna niet te geloven, maar we weten de camping terug te vinden zonder te verdwalen. Ook vandaag nemen we deel aan het "borrelmiddagje" op het terras.

Laat in de middag wordt het behoorlijk fris en wij zoeken de warme binnenkant van de camper op.

Woensdag 9 oktober 2013

Heldhaftig beginnen we de dag in korte broek, maar dat duurt niet lang. Veel te koud helaas! Voor de doggies maakt dat niets uit, want die rennen en spelen evengoed wel.

Wat hebben die mannetjes een pret hier. De hele dag lekker vrij rond kunnen lopen. De rest van de dag doen we niet veel meer dan een beetje lezen en "hangen". Een relaxte dag dus en DJ doet daar graag aan mee.

Donderdag 10 oktober 2013

Tijd voor het afscheid hier, want wij gaan toch echt verder naar het zuiden en hopelijk daar DE ZON!

We zoeken de snelweg weer op en dat duurt even. De route er naartoe is wel erg mooi. Ergens in een dorpje ziet Wendy een kasteel en die moet wel even bekeken worden. Ruud stuurt een straat in en dan staan we vast! Wegwerkzaamheden waar wij niet voorbij kunnen. Dan maar keren en de andere kant op, maar dat wordt ook niets. Er staat een man die daar aan het werk is en die wijst ons een route langs de puinhopen. Over een hoge stoeprand? Dat gaat het niet worden, want dan rijden we gegarandeerd de achterkant van het chassis kapot.

Uiteindelijk lukt het om daar weg te komen, maar vraag niet hoe. Dit alles voor eigenlijk onderstaande foto die in het geheel niets voorstelt!

 

Rond 14.00 uur bereiken we de camperplaats in Mimizan Plage. Hier kunnen 70 campers staan en het staat al behoorlijk vol.

Alsof ze het al geroken hebben zijn DJ en Chuckie niet te houden. Zandbakken staat er op het menu en dat is iets wat wij ze graag voorschotelen. Op naar het strand dus!

Met 2 hondjes vol met zand lopen we na de strandwandeling richting het centrum, maar dat blijkt wel erg ver te zijn. Dat slaan we mooi over vandaag.

Vrijdag 11 oktober 2013

Bij het douchen blijkt een kitrand open te staan en dat geeft water op de verkeerde plaats! Voorlopig even geen camperplaatsen meer voor ons, totdat we het probleem kunnen verhelpen.

Via de kustweg rijden we richting Zarautz wat maar 200 kilometer verder ligt. Bij San Sebastian lukt het ons om de tolweg op te rijden wat niet geheel de bedoeling was. Het laatste stuk is dan wel snel gereden en we komen terecht op de camping bovenop de heuvel. Het beviel ons hier prima vorig jaar en we maken er meteen 2 overnachtingen van. 

We staan nog geen 2 tellen stil of we krijgen al een regenbui op ons hoofd. Snel de luifel uit en daaronder zitten we mooi droog. Gelukkig komt niet veel later toch de zon tevoorschijn en kunnen we toch van ons mooie uitzicht over de baai genieten.

Een stukje de berg af is een heel groot veld waar de mannetjes heerlijk kunnen rennen en spelen. Wij staan hier even goed.

Zaterdag 12 oktober 2013

Vorig jaar kwam het er niet van om helemaal naar Zarautz te lopen en dat gaan we vandaag wel doen. Eerst de afdaling naar het strand en die is behoorlijk. We denken nog niet aan de weg terug die vanmiddag erg zwaar gaat worden.

Op het strand kunnen de hondjes lekker los en er zijn genoeg soortgenoten om mee te spelen, want het is best druk. We volgen het strand en lopen daarna verder over de boulevard. Genoeg gezellige terrasjes en we ploffen ergens neer om iets te drinken te scoren. Wendy vraagt de ober of er verse jus d'orange is, maar dat begrijpt hij niet helemaal. Ze maakt er ook cola van en dat snapt hij wel.

De ober komt vervolgens aan met 2 glazen cola en een bordje met gebakken rondjes met suiker er omheen. Zou hij dat begrepen hebben van jus d'orange? We lachen er hard om en laten het zo. Gelukkig maar, want die bakseltjes zijn hartstikke lekker!!!

Langzaam is het steeds mooier weer geworden en we beginnen aan de terugreis. Daarvoor moeten we nog een bergpad trotseren, pfff. Uitgeput van de klim tegen de berg op vallen we in de stoelen neer bij de camper. Dit dan wel nadat we een korte broek hebben opgezocht. In het zonnetje bespreken wat we verder gaan doen. Passen we de plannen aan? Steken we in één keer door naar het zuiden van Spanje en slaan we Portugal over? 

We zoeken contact met het thuisfront en daar wordt uitgebreid gekeken naar het weerbericht in onze buurt. Het schijnt overal zo'n beetje waardeloos weer te gaan worden en dan maakt het niet uit welke kant we op gaan. 

Morgen gewoon Back on Track.

Zondag 13 oktober 2013

Vandaag op pad naar de bergen die we vorig jaar gemist hebben. Na een eindje snelweg slaan we linksaf en gaan de Picos del Europas in. De weg kronkelt door de bergen en wat is het hier mooi!

Na deze geweldige rit komen we in Potes aan en willen daar rondkijken, maar dat gaat niet lukken. Het is zondag en alle parkeerplaatsen en terrasjes zijn afgeladen. Echt jammer, want het ziet er heel leuk uit. Voor ons geen plek dus en verderop landen we op een camping die alleen vandaag nog open is.

De camping beschikt over een voetbalveldje en daar kunnen en mogen de hondjes spelen. Met een stromend beekje ernaast is de pret compleet.

Het is verder goed uit te houden in het zonnetje en met een kluifje in het gras hebben we de rest van de middag "geen kind" aan de hondjes.

Maandag 14 oktober 2013

Vandaag volgen we de kronkelweg door de bergen naar de andere kant van de Picos del Europas. Er is heel veel te zien onderweg.

Hoe het komt dat we ruim 3 uur rijden om 100 kilometer af te leggen? Gewoon! Door helemaal naar de top van de bergen te rijden over een weg met heel veel steile bochten en waar het vaak ook erg smal wordt.

Het is allemaal zeer de moeite, want het uitzicht op de top is super!!!

De grote beloning moet dan nog komen. Bij Riãno is een meer en daar moeten we natuurlijk even stoppen om te genieten van dit mooie plaatje.

Het is wel te begrijpen dat we absoluut geen spijt hebben van deze route!

Spijtig genoeg moeten we deze mooie plek toch verlaten en we rijden verder in de richting van de bewoonde wereld.

In Gijon vinden we een leuke camperplaats. Uitzicht over de baai en een groot park voor de deur om de doggies te laten spelen, maar... De parkeerplaats is hartstikke scheef en onze Spaanse buurman waarschuwt dat als je op de blokken gaat staan, de politie het ziet als kamperen en dat mag niet!

De naastgelegen camping vinden we geen optie en de volgende camperplaats naast een supermarkt is het ook niet. Wel om even snel wat boodschappen in te slaan, maar dat is het dan ook wel.

Nog eens 5 kilometer verder vinden we een camperplaats hoog op de rotsen met uitzicht over de baai en bijna naast de vuurtoren. Er staat nog een camper en wij vinden dit een prima plekje voor de nacht.

In de avond krijgen we...regen!

Dinsdag 15 oktober 2013

Als we wakker worden klettert de regen nog steeds op het dak. Dat belooft niet veel goeds voor vandaag.

Door de bergen rijden we naar Louro en onderweg wordt er flink met harde regen gegooid en hoe hoger we komen, hoe meer de mist toeneemt.

Uiteindelijk bereiken we de camping en als de camper op een plekje staat zit er toch niets anders op dan met de doggies naar buiten. Met windkracht heel veel en slagregen gaan we naar het strand.

De mannetjes en Wendy zijn volledig doorweekt als ze terug bij de camper zijn. Dit is armoede met dit weer!

We maken gebruik van de gelegenheid 2 wassen te draaien en hier is gratis wifi. De laptop mag uit de kast. Op weeronline zoeken we mooi weer en dat moet dan in de Algarve zijn. Doe maar raden welke kant wij opgaan...

Na het eten gaat Ruud de laatste was uit de droger halen en dan blijkt onze was gegijzeld te zijn. Het gebouw is op slot, zucht...

Woensdag 16 oktober 2013

Zou het ooit nog droog worden?

De was is wel droog als we die redden van de gijzeling. Met alles schoon in de kast rijden we naar de snelweg om zo snel mogelijk naar het zuiden te komen. In de middag weten we Porto te bereiken en gaan naar camping Magdalena. Wederom gaan we met de hondjes in de stromende regen en windkracht heel veel naar het strand. Tja, die ventjes moeten toch spelen en zo hun energie kwijt, maar er zijn leukere dingen hoor dan bijna verdrinken in je jas.

Langs het strand zoeken we meteen een restaurant om vanavond te kunnen eten en komen bij een soort van "afhaal" terecht. Het is ook een restaurant, maar het bordje "verboden voor honden" op de deur zegt genoeg. We gluren naar binnen en krijgen te horen dat de hondjes geen probleem zijn. Ze gaan om 19.00 uur open en Wendy vraagt hoe laat het nu is. Het antwoord:"16.15 uur."

Hier het begin van onze blunder...

Verschrikkelijk nat komen we terug bij de camper. We draaien de luifel maar uit om zo een beetje droog buiten te kunnen zitten. Wendy kijkt een half uurtje later op de klok en ziet dat het al bijna 18.00 uur is. Het kan dus nooit bij het restaurant 16.15 uur geweest zijn.

We besluiten eten te halen en Ruud gaat rond 19.00 uur op pad. Zonder eten komt hij terug. Huh?? Het restaurant is nog niet open. Hoe dat kan? In Portugal is het een uur vroeger en wij hebben daar helemaal niet aan gedacht vandaag, pfff. Lekker slim van ons en snel verzetten we de klok.

Ruud gaat op de goede tijd nog een poging wagen en komt dan wel terug met eten. Kwam het toch nog goed en wij zijn een blunder rijker. Lacht

Donderdag 17 oktober 2013

Gisteravond hebben we besloten om Portugal heel snel door te rijden naar de Algarve waar het wel mooi weer is. Het is slechts 580 kilometer, maar dat hebben we ervoor over. 

Naarmate we het zuiden naderen zien we steeds meer blauwe lucht. Heerlijk na al die stortbuien. 

Na het verlaten van de snelweg gaan we eerst boodschappen inslaan. Na 3 winkels hebben we wat we nodig hebben en landen, aan het begin van de avond, op de camping in Quarteira. Wat is het heerlijk buiten en we zitten tot laat te genieten van de warmte. Wat een verschil!

Vrijdag 18 oktober 2013

Wakker worden en buiten blauwe lucht zien en zon is heerlijk!

Eerst de grote schoonmaak, want er mag wat bagger uit de hut. Bedje schoon, wasje draaien en dan willen de doggies best wel spelen op het strand.

De rest van de dag genieten we heerlijk buiten, want mooi weer moet je pakken als het kan.

Zaterdag 19 oktober 2013

Het is in de nacht begonnen met regenen en dat leek niet meer op te houden. Stortbuien mogen ze wel genoemd worden. De camping ligt er in de ochtend maar zielig bij. Het zou ons niet verbazen als er boot voorbij komt varen gezien de stromen water die voorbij de camper komen.

Gelukkig wordt het aan het begin van de middag droog en kunnen we gebruik maken van het zonnetje en een temperatuur van ongeveer 24 graden.

Zondag 20 oktober 2013

Vandaag maken we een wandeling over de boulevard. Onderweg natuurlijk een tussenstop voor een lunch op een terras. Een heerlijk plaatsje is dit en in deze tijd van het jaar is het niet al te druk.

Met de nodige moeite lukt het om een redelijke leuke foto van de doggies te maken en we trekken daarmee de nodige blikken van mensen.

De rest van de dag brengen we bij de camper door en dat is goed uit te houden.

Maandag 21 oktober 2013

DJ heeft de hele nacht gehoest. Dat arme ventje wist niet waar hij het zoeken moest van ellende.

Vandaag draaien we nog 2 wassen weg en besluiten morgen verderop te gaan kijken. De laatste dag mooi weer hier en dan wordt het vele malen slechter volgens de voorspellingen.

Dinsdag 22 oktober 2013

In de stromende regen pakken we de boel in en rijden eerst naar de winkel om honing voor DJ te scoren. Hij hoest nog steeds en de boel mag wel iets verzacht worden.

Vervolgens maken we ons op voor een lange rit richting Spanje. Daar zou het wel mooi weer moeten zijn en we zijn regen inmiddels wel redelijk zat.

Na Sevilla rijden we door een prachting gebied, maar ook nu is het bewolkt en het regent. In Olvera gaan we een nachtje staan op de camping. Hier heb je een mooi uitzicht op de heuvel, maar het blijft somber door het weer.

Dit is een prachtige camping, maar gezien de hoogte waai je echt uit je hemd en het lijkt maar niet droog te worden. Het waait zo hard dat we de camper verplaatsen naar een iets minder windgevoelig plekje. Het uitzicht op de stad aan de overkant is hartstikke mooi, maar een bezoek bewaren we tot een volgende keer.

Woensdag 23 oktober 2013

Klaar voor vertrek komen we aan bij de receptie, maar die is gesloten. De meneer die daar zou moeten werken heeft zich verslapen. Wachten en wachten en uiteindelijk is hij toch zover dat we kunnen betalen.

DJ hoest een stuk minder en het is inmiddels droog en dat is al heel wat! Wij gaan verder op jacht naar de zon.

In Torre del Mar komen we bij een camping aan, maar die spreekt ons niet aan. Nog eens 20 kilometer verderop is camping Piño en die is wel naar onze smaak. Ruud wacht met de camper aan de kant en Wendy gaat aan de wandel om een plekje te zoeken, want het is zeer steil om naar boven te rijden. Uiteindelijk komen we op het eerste terras aan en vinden daar een mooie plaats en worden ontvangen door een aardige Zweedse buurman die wel overal verstand van heeft.

Snel zijn we geïnstalleerd voor een paar dagen en zitten we buiten.

In de avond belt Wendy naar Thea om advies te vragen voor het hoesten van DJ. Haar diagnose op afstand luidt: kennelhoest. Daar hadden wij ook wel een klein vermoeden van. Zij raadt aan hem Bisolvon te geven en dat is iets wat wij niet op voorraad mee hebben. Morgen een schone taak voor ons.

Donderdag 24 oktober 2013

Na het ontbijt gaan we op expeditie naar een pharmacia om Bisolvon te scoren. Langs de rivier volgen we het pad naar Torrox Playa.

De hondjes kunnen hier lekker los, maar we moeten DJ een beetje rustig houden. Bij een kleine inspanning van zijn kant neemt het hoesten al meteen toe. 

In de hoofdstraat aangekomen zien we snel de eerste pharmacia. Geen Bisolvon. Door naar de volgende en die heeft het ook niet. Uiteindelijk blijkt het nergens te krijgen. Onderweg hebben we wel een dierenkliniek gezien en we besluiten de dierenarts te raadplegen. 

DJ wordt grondig onderzocht en heeft "mucho moccos". In het Nederlands: veel slijm. Hij krijgt een injectie met antibiotica en we krijgen pilletjes mee. Morgen moeten we terug met hem.

Via de boulevard lopen we langs het strand terug. Op het strand is een zandartiest bezig met zijn kunstwerk.

We wandelen verder en zoeken een terrasje om neer te ploffen. De hondjes kunnen hier even bijkomen van de lange wandeling en wij kunnen mooi een late lunch of vroeg diner naar binnen werken.

Op ons gemakkie slenteren we terug naar de camper en houden het de rest van de middag rustig. We hebben vandaag genoeg kilometers gelopen.

Vrijdag 25 oktober 2013

Wat een heerlijke nacht hebben we achter de rug! Chuckie is inmiddels ook slachtoffer van de vreselijke hoestziekte. Na het ochtenritueel gaan we wederom op expeditie naar de dierenarts.

Chuckie heeft "less moccos" en hoeft geen injectie. Wel krijgen we voor hem ook pilletjes mee. Met DJ gaat het al iets beter. Als het over een week niet geheel over is moeten we weer terug, maar dat gaat niet lukken. Tegen die tijd zijn we al vele kilometers verderop.

Op de boulevard zoeken we weer een terrasje om iets te eten. De doggies vermaken zich in de schaduw onder de tafel. Na het eten ontkomen ze niet aan een fotomomentje.

Over de boulevard lopen we richting het pad langs de rivier dat naar de camping leidt.

Terug bij de camping haalt Ruud de laptop. Op het terras bij de receptie is wifi en met een biertje erbij laten we het thuisfront op Facebook weten waar we zijn.

De tijd vliegt als je plezier hebt. Het is gezellig op het terras. De serveerster is een Nederlandse en die vindt het maar wat fijn dat ze in plaats van Engelsen een paar landgenoten heeft om mee te praten.

Zaterdag 26 oktober 2013

Vandaag doen we helemaal niets. Een dagje genieten in de zon hoort er ook bij. Met de doggies gaat het redelijk, behalve als ze zich opwinden. DJ wil maar al te graag spelen, maar dan begint het hoesten weer.

Aan het begin van de avond gaan we weer naar het terras van de camping. Deze keer gaat de backgammonkoffer mee. De hondjes liggen rustig onder de tafel en niemand heeft last van ze of toch wel? Verderop zit een Engelse vrouw met een vies gezicht naar ze kijken.

Het waait best hard op het terras en we zoeken een windvrij plekje, want we willen hier eten. Van Anita (de serveerster) mogen we ook binnen eten met de hondjes. In een verre hoek ploffen we neer aan een tafeltje. Ondertussen is de Engelse vrouw behoorlijk boos geworden. Onze honden stinken volgens haar. Volgens Anita denkt zij de camping te bezitten, omdat ze hier een paar jaar woont. Als er 2 honden zijn die juist niet stinken, zijn het DJ en Chuckie wel!! Wat een idioot mens!

Na een heerlijke maaltijd brengen we de rest van de avond bij de camper door. 

Zondag 27 oktober 2013

Wederom een lui dagje bij de camper.

Dineren doen we bij de pizzaria verderop. Wendy bestelt een T-bone en dat zal ze weten ook. Eerst komt de ober met een plasic schort aanzetten en dan komt hij aan met een gigantische steak die spettert op het stenen bord. Het schort blijkt dan geen overbodige luxe.

Met overvolle buikjes gaan we bijtijds naar bed, want morgen is het wel weer tijd om ergens anders naartoe te gaan.

Maandag 28 oktober 2013

We nemen afscheid van onze Zweedse buurman en vertrekken richting de snelweg.

Ruim 300 kilometer verder komen we aan op camping Playa de Mazarron. Dit is een echte "overwintercamping" aan zee. Ons kampje is snel opgezet in de buurt van het toiletgebouw en het hek naar het strand.

 

Als we klaar zijn met installeren gaan we natuurlijk eerst met de kids naar het strand. Inmiddels gaat het stukken beter met ze en het is wel tijd dat ze hun energie een beetje kwijt kunnen. Ze hebben hier ruimte genoeg en dat bevalt ze prima.

Een perfecte camping om een weekje te blijven wonen, want alles wat we nodig hebben is in de buurt.

Dinsdag 29 oktober 2013

In Nederland zijn vreselijke stormen geweest en wij hebben vannacht de lichte versie daarvan gekregen. Al met al zeer goed te doorstaan. Lacht

Vandaag staat een grote schoonmaak op het programma. Meteen de wasjes draaien en die zijn met een beetje wind en de zon erop zo droog.

De camper staat hier best in de volle zon en om meer schaduw te krijgen zetten we "de Hetty" erbij. Dit is een doek wat aan de luifel geschoven kan worden. Gemaakt door een collega van Wendy genaamd: Hetty. Een zeer slimme en goedkope oplossing!

Natuurlijk krijgen de doggies weer de kans zich helemaal uit te leven. Van de kennelhoest is niets meer terug te vinden gelukkig en ze hebben het hier onwijs naar hun zin!

In de avond worden we getrakteerd op een vreselijke bui onweer. Het flitst alle kanten op en DJ is meteen in de stressmodus. Gelukkig duurt het maar een uurtje en keert de rust terug.

Al met al is het hier goed uit te houden voor hond en mens. Lacht

Woensdag 30 oktober 2013

Er moet ook wat van de omgeving gezien worden en zodoende gaan we aan de wandel. Via een mooie boulevard wandelen we richting Puerto de Mazarron.

Bij het haventje aangekomen houden we even een pauze op een bankje. De jongens lusten wel een slokje water en wij kunnen ondertussen foto's maken van de omgeving.

We lopen verder naar het stadje en ploffen op een terrasje neer om iets te eten en te drinken. Drinken is geen probleem, maar het "snotpapiertje" wat een menukaart moet voorstellen voorspelt niet veel goeds. Wegwezen dus!

Op de terugweg komen we langs een pharmacia en Wendy beproeft haar geluk. Whaaahhhh, hier verkopen ze wel Bisolvon. Het kost een tijdje om duidelijk te maken dat we de kinderversie willen hebben voor de honden en die lieve mevrouw heeft dit kennenlijk nog nooit meegemaakt. Buiten meteen een slok bij de kids naar binnen om de keeltjes goed te smeren. Ze hoesten niet meer, maar we nemen het zekere voor het onzekere.

Verderop langs de boulevard komen we een hotel tegen en hier is wel een fatsoenlijke menukaart te vinden. We werken een heerlijke lunch naar binnen met een grote kan sangria erbij, jummie!

Genoeg sightseeing voor vandaag.

Donderdag 31 oktober t/m zondag 3 november 2013

Deze dagen doen we eigenlijk niet veel. Lekker buiten zitten, lezen en natuurlijk met de doggies spelen op het strand.

Optimaal genieten, want er staat ons winter te wachten als we thuiskomen.

Time flies when you are having fun en al snel staan we naar de laatste ondergang van de zon hier te kijken.

Maandag 4 november 2013

Aan alles komt een eind en zo ook aan deze heerlijke vakantie. Met pijn in ons hart verlaten we het paradijs om plaats te maken voor real life. Onze werkgevers roepen al in de verte en er zit niets anders op dan richting Nederland te rijden.

Na 400 kilometer begint de ellende al. Bij een benzinepomp verruilen we de korte broeken voor een lange versie. De regen klettert ondertussen ook nog keihard op het dak, brrrrrr. Bijkomstig voordeel? Een ontzettend mooie regenboog. Een aantal kilometers verder zien we dat het een dubbele regenboog is en rijden er uiteindelijk doorheen. De pot met goud hebben we helaas niet gevonden.

De camping die Wendy had bedacht blijkt gesloten en het is inmiddels al laat in de middag. De volgende camping is nog eens 100 kilometer verderop. Het wordt wel laat op deze manier. Wendy belt de camping en de eigenaar (Nederlander) vindt het geen probleem dat we later  aankomen.

Even aanbellen en we kunnen de camping op. Goed geregeld!

Het is slechts 20.30 uur als we staan op camping Capmany. Dit een prima camping die niet ver bij de snelweg vandaan ligt op de grens van Frankrijk en Spanje.

Gezien het tijdstip wordt het diner vanavond een soepje met brood. Buiten staan we letterlijk te verkleumen. Wat een verschil in temperatuur!

 

Dinsdag 5 november 2013

Wat een nacht! Keiharde regen en wind. De wineter komt eraan. Gisteren was het verschil al goed te merken bij het rijden van zuiden naar het noorden, maar dit is wel heel erg extreem!

Wederom sturen we richting snelweg op weg naar huis.

Stom-stom staat ingesteld op "thuis" en als we doorrijden zijn we rond 00.30 uur thuis. Ergens halverwege besluiten we door te crossen naar huis. De vakantie is voorbij en het weer is ook niet om blij van te worden.

We denderen alleen maar kilometers over de snelweg en komen in een leuke mist terecht. Wendy mindert de snelheid, want er is echt geen hand voor ogen te zien. De vrachtwagen voor ons verlaat de snelweg, waardoor het richtpunt, in de vorm van de rode achterlichten, weg is. Dit is heel erg vermoeiend rijden.

Na de nodige stops om de hondjes te laten plassen en koffie te drinken (om wakker te blijven) landen we uiteindelijk om 05.15 uur in Almere.

We zijn blij thuis te zijn, maar dit doen we nooit meer!

Nu slapen en morgen de camper uitpakken en winterklaar maken.

Wat hebben we het lekker gehad, maar nu staat de winter toch echt voor de deur! Eerst slapen, want we zijn gesloopt van de lange rit!

EINDE

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

de kruize's | Antwoord 28.11.2014 13.37

Het vervolg van deze vakantie heeft lang op zich laten wachten maar ik moet zeggen , het was de moeite waard dank je voor het mooie verhaal en foto"s top

Rene van Leeuwen | Antwoord 06.01.2014 19.54

Jullie vakantie-verslag ziet er weer perfect uit met hele mooie foto's.
Nu nog een keer mooi weer!!!

Wendy 07.01.2014 01.05

Het mooie weer komt echt Rene.
We moesten geduld hebben.

de kruize´s | Antwoord 10.12.2013 13.27

Ben zeer benieuwd wanneer het vervolg komt........

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk