Bad Bentheim

Dit is een reisje van

358 kilometer.

Vrijdag 3 mei 2014

Als Ruud om 14.30 uur klaar is met werken, springt hij de camper in en vertrekken we voor een weekendje naar Bad Bentheim.

De reis verloopt voorspoedig en al snel rijden we door het centrum van Bad Bentheim. Door een tegemoetkomende Nederlander met een caravan worden we gewaarschuwd voor een afgesloten straat verderop. We kunnen beter hier keren, want hier is meer ruimte. Het valt ons wel meteen op dat er festiviteiten zijn in het stadje. Morgen eens even een uitgebreid kijkje nemen!

We rijden achter de mensen met de caravan aan richting de camping en komen dan via een andere route toch waar we zijn moeten.

Snel als wij zijn, is de boel in turbotempo geïnstalleerd en kunnen we lekker buiten zitten. Als de deur opengaat na het opzetten van het hondentuintje krijgen DJ en Chuckie meteen een maffe bui.

Wat is het toch heerlijk om die mannetjes zo lekker te zien spelen met elkaar! Een wandeling in het bos vinden ze ook geen straf.

Over een heerlijk "prutpad" baggeren ze vrolijk rond.

Over de temperatuur hebben we niets te klagen en we kunnen tot laat met een vestje aan buiten zitten.

Zaterdag 4 mei 2014

We beginnen de dag traag met een uitgebreid ontbijt.

Vervolgens gaat Wendy aan de eigenaresse van de camping vragen wat de leukste route is om te lopen naar het centrum van het stadje. Dat blijkt door het bos te zijn en dat vinden de doggies natuurlijk helemaal niet erg. De helling waar we tegenop moeten in het begin vinden wij mensen minder leuk, maar...het is voor een goed doel.

Door de goede routebeschrijving komen we na een mooie wandeling uit in het centrum van Bad Bentheim. We lopen eerst naar de burcht om daar de boel te bekijken.

De hondjes mogen natuurlijk niet naar binnen en verder dan de buitenkant bekijken komen we dus niet. Aan de overkant zien we een terrasje en daar verwennen we onszelf met een kop koffie.

Hierna gaan we ons storten in het geweld van de ridderspelen. Achter de burcht is het terrein afgezet en er is daar van alles gaande.

Tot onze verrassing mogen de honden mee het terrein op en snel kopen we 2 kaartjes. Dit is leuk! Mensen zijn verkleed en er staat een soort van dorp uit de riddertijd.

We wagen ons aan een ridderbiertje en een broodje bratwurst. Na een slok bier is het besluit snel genomen dat het er bij één blijft. Pfff, dat spul komt aan. Het broodje is nog leuker. Een kaiserbroodje met een doorsnede van ongeveer 10 cm en daarbij een worst van 30 cm. Er zit dan jammer genonoeg geen gebruiksaanwijzing bij hoe je het fatsoenlijk op kan eten. Lacht

De show met paarden gaat beginnen. Jammer dat het zo druk, maar het lukt met moeite toch om wat te zien.

Voor ons tijd om aan de wandeling terug te beginnen. We kiezen voor de route over het fietspad richting de camping. Minder leuk lopen, maar een stuk korter dan door het bos.

De rest van de dag brengen we buiten door bij de camper.

Zondag 5 mei 2014

Aan alle leuke dingen komt veel te vroeg een einde. Ook aan dit lekkere weekend. Op ons gemakkie ruimen we ons boeltje weer in en toeren dan richting huis.

Nog even volhouden en dan staat hopelijk snel de zomervakantie voor de deur!

EINDE

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk