Port Grimaud

Dit is een reisje van

2800 kilometer.

Zaterdag 24 mei 2014

Om 10.00 uur zijn we present bij de stalling om de camper op te halen. Thuis aangekomen halen we de achterkant leeg om ruimte te maken voor de zomerwielen. Ruud gaat vervolgens naar de "bandentoko" om de wielen te wisselen. Op weg terug naar huis vindt een domme muts het leuk om bij de rotonde achterin de camper te rijden. Hoe kan iemand een camper missen van 7 meter lang. 2.20 meter breed en bijna 3 meter hoog? "Mijn voet schoot van de rem."

Dan heb je er toch te dicht op gezeten!!!!! Grrr%$#@$#@rrrr!!!

Leuk!!! Gaat dit onze vakantie kosten?

Na het invullen van het schadeformulier en éénmaal thuis meteen Jan van der Kraats gebeld. "Kom maandag maar langs en dan gaan we naar de schade kijken", zegt hij. Op het eerste gezicht lijkt het alleen de bumper te zijn. De bumper vindt Jan niet belangrijk, de achterwand wel! Als die beschadigd is lopen we het risico op vocht en dan kunnen we de vakantie wel vergeten.

Een klein stukje schade, maar de hele bumper is aan gort.

Maandag 26 mei 2014

Bij dag en dauw op pad naar Nijkerk om de boel na te laten kijken. Gelukkig valt het mee en is alleen de bumper slachtoffer. De boel wordt provisorisch gerepareerd met tai ripjes en een deel van de bumper wordt eraf getrokken om schade door verliezen op een medeweggebruiker te voorkomen. Met de verzekering is afgesproken dat we op vakantie kunnen en daarna gaat de camper weer retour garage voor reparatie.

Waar we dachten alles op ons gemakkie te kunnen doen voor vertrek, moet nu weer alles snel en in kortere tijd gepropt. Hoezo stress?

Ondertussen hebben we ook ontdekt dat het geen Kroatië gaat worden deze keer. Na het verdiepen in de overstromingen van de afgelopen weken hebben wij niet het idee dat de straten al gestofzuigd en gedweild zijn als wij daar aankomen.

Ruud zei als alternatief van de week:"Dan gaan we maar een ijsje halen in St.Tropez." Wie weet. We zien wel waar we terecht komen.

Woensdag 28 mei 2014

Met de nodige kunstgrepen lukt het om toch vandaag te vertrekken. De opluchting is ook groot als Wendy de straat uitrijdt om Ruud van zijn werk op te halen. Om 14.30 uur komt Ruud dan ook met grote snelheid op de camper af die staat te wachten op hem. Hij nestelt zich in de passagiersstoel met een biertje en dan.....ZUCHT.....we gaan!!!

Ondanks alles...VAKANTIE!!!

Zoals gepland (ja, af en toe lukt het wel) landen we na slechts 122 kilometer op de camperplaats aan de Mookerplassen in Plasmolen.

Een prima plekje voor de nacht. Ondanks de regen zitten we goed onder de luifel. We zijn weg en dat is het belangrijkste!

 

Aangezien de wekker vanmorgen al om 04.00 uur begon te brullen, omdat Ruud nog vroege dienst had...

Gaan wij vroeg naar ons mandje.

Donderdag 29 mei 2014

Helaas regent het nog wel, maar dat nemen we voor lief. Slechts om 09.30 uur zijn we klaar voor vertrek.  Heerlijk vakantie en dan zijn we niet vooruit te trappen. De Stom-Stom staat op Milaan en we zien wel hoever we komen. 

In de buurt van Heidelberg, in het plaatsje Neckargemünd, vinden we een plaatsje op de camping aan de rivier.

Langs de rivier is een voet/fietspad en daar kunnen de doggies zich uitleven. Ze ontkomen dan ook niet aan een lange wandeling.

Voor één nacht een prima plek hier, maar wij gaan morgen toch echt weer verder.

Vrijdag 30 mei 2014

Voor ons doen zijn we vroeg wakker en reisvaardig. Al snel komt Zwitserland in beeld en wat is dit toch een mooi land. Jammer van de regen onderweg, maar je kan tenslotte niet alles hebben.

Voor de verandering rijden we weer eens verkeerd, maar dat is in dit geval allesbehalve erg. Vanaf de berg hebben we een heel mooi uitzicht op de camping waar we naartoe willen.

Uiteindelijk vinden we toch de weg naar beneden en we mogen een plekje uitzoeken aan het meer.

Wat een geweldige plek is dit!

Vanaf ons plekje is het uitzicht over het meer helemaal geweldig en de hondjes vermaken zich ook prima met een kluifje in het gras. Morgen even niet rijden en hier blijven wonen.

Dit moet dan wat ze noemen het "Zwitserlevengevoel" zijn.

Zaterdag 31 mei 2014

De dag begint lekker traag en na ons ochtendritueel gaan we aan de wandel. We verkennen het dorpje en vinden een geldautomaat waar we Zwitserse centjes kunnen pinnen.

Na het dorpje zoeken we de waterval op die we vanaf de camping kunnen horen kletteren. De berg op is afzien, maar het is heerlijk weer en we genieten. Naast de camping is een groot grasveld waar DJ en Chuckie lekker kunnen spelen. Zwemmen is er helaas niet bij, want aan de oever van het meer zitten veel mensen te vissen.

Na de wandeling brengen we de rest van de middag door bij de camper in het zonnetje. Dineren doen we in het restaurant wat bij de camping hoort. Ziet er sjiek uit en dat kost het ook. Flesje wijn bij het eten? Lekker, maar kost slechts 40 euro en dat is de goedkoopste die er is. Zwitserland is dus echt niet goedkoop!

Zondag 1 juni 2014

De zon schijnt volop bij ons vertrek en dat rijdt een stuk prettiger en het uitzicht is ook veel leuker. Zwitserland is zo ontzettend mooi en er is genoeg te zien onderweg. We passeren de vele tunnels en gaan dan bij Lagio Magiore de grens over en rijden Italië in. Langs het meer gaan we verder naar het zuiden en op jacht naar een plaatsje voor de nacht.

Bij de eerste camping die we in gedachten hadden missen we de afslag en rijden dan maar door naar de volgende. We kijken even snel rond, maar dit is niet wat we zoeken. Een stukje verderop vinden we camping Okay en die is wel OK!

Het plekje is klein, maar de camper past er net in. Wij staan hier even goed.

Het restaurant is slechts 100 meter lopen en daar maken we dankbaar gebruik van. Het "touristmenu" smaakt prima met de bijbehorende wijn en dan leren we:

Rode wijn en bier geeft...hoofdpijn!

We lopen na het eten op het terras het laatste rondje met de honden en storten daarna in ons bedje neer.

Maandag 2 juni 2014

Vannacht heeft het onweer toegeslagen met een stortvloed regen, maar langzaam drijft de zon de bewolking weg. Wij gaan een dagje niet rijden.

Met een boek, zittend in het zonnetje, vermaken we ons prima en natuurlijk onthouden we de kids niet aan het speeluurtje op het standje.

Wederom eten we in het restaurant en ook deze avond vliegt voorbij.

Dinsdag 3 juni 2014

Tijd om weer verder te gaan. Richting de snelweg en verder naar het zuiden. In de middag bereiken we de kust van Italië en rijden naar een camping in Finale Ligure. Deze voldoet echter niet aan onze eisen en gaan we nog een stukje verder naar Pietra Ligure. Hier zijn we vorig jaar geweest en die camping was prima.

Na aankomst staat alles snel op z'n plaats en genieten we van het mooie weer. Wendy twijfelt, want het zwembad ziet er erg aantrekkelijk uit.

Ze doet het toch maar niet. Lacht

Het blijft bij genieten van het uitzicht.

Woensdag 4 juni 2014

Vandaag gaan we aan de wandel richting het strand. Honden mogen hier niet op het strand en dat is weer iets minder van deze plaats. Met een jus d'orange en een espresso vermaken we ons op een terrasje aan zee.

Terug bij de camper zet Ruud de televisie aan en dan....

Helaas, geen beeld. Vanavond is de laatste wedstrijd van het Nederlands elftal voor het vertrek naar Brazilië. Het gevecht met de decoder begint en wij verliezen de strijd. Geen televisie meer, want de decoder doet helemaal niets meer. Bij Ruud neemt de WKstress nu onmetelijk toe.

Na het televisiegevecht gaan we op pad naar het restaurant om te eten en die blijkt gesloten te zijn. Het is inmiddels 19.45 uur geworden en er zit niets anders op dan het noodvoedsel aan te spreken. Het wordt een soepje met brood.

Donderdag 5 juni 2014

In verband met de drukte van het Pinksterweekend willen we vandaag een plekje hebben voor de komende dagen. We volgen de snelweg door Italië richting Frankrijk om daar aan de Cotê d'Azure te landen. Na het verlaten van de snelweg is het nog ongeveer 40 kilometer richting de kust en langs die weg komen we aan bij camping Prairies de la Mer in Port Grimaud. Hier hebben we vorig jaar ook gestaan en dat beviel prima.

Een plekje is snel gevonden en binnren een half uurtje staat alles buiten en kunnen we hier even een paar dagen blijven wonen.

Een wandeling naar het strand leert ons dat het hier al ontzettend druk is. Nog niet eens het hoogseizoen, maar het strand ligt vol.

Rond etenstijd is het al een stuk rustiger op het strand, maar wij gaan eerst eten. Op het terras aan het strand (met uitzicht op St.Tropez) is het goed toeven met een fles rosé in een koeler.

Na het eten zijn natuurlijk de doggies aan de beurt.

Ze vermaken zich erg goed op het verlaten strand.

Hier is het wel even uit te houden. Lacht

Vrijdag 6 juni t/m zondag 8 juni 2014

Veel doen we niet deze dagen. Het is het mooiste weer van de wereld en dan is genieten een must! Op een wasje draaien doen we niet veel, behalve dan zaterdag de 7de. Ruud wilde een ijsje halen in St. Tropez en dat gaan we dan ook doen.

In de haven moeten we natuurlijk wachten op de taxi en dat geeft een leuk fotomomentje van Ruud met de kids. 

Bij de aankomst in de haven van St. Tropez is het natuurlijk een feestje met de mooie jachten die er voor de kust liggen

In de haven aangekomen gaan we natuurlijk eerst regelen waarvoor we zijn gekomen. De ijsjes!!!

Wat zijn ze lekker!!! Het is bijna de moeite waard om alleen voor de ijsjes de lange reis af te leggen. Wild

Na een rondje St. Tropez ploffen we neer op het bekendste rode terras van de plaats. Hier drinken we een wijntje (dat hoort zo, echter zonder de olijven die je behoort te krijgen bij je bestelling, want die kregen we niet) en wachten op de boottaxi. Ondertussen slechts 18 euro armer voor de 2 zielige glaasjes wijn. Wild

Het uitstapje naar St. Tropez is ook het enige aktieve wat we deze dagen ondernemen. Verder brengen we de tijd relaxed door bij de camper met luieren en lezen.

Maandag 9 juni 2014

Wij verlaten dit heerlijke plekje voor nieuwe avonturen. Eerst gaan we op jacht naar een grote supermarkt om flink inkopen te doen  en als dat gelukt is rijden we verder naar Ramatuelle. Hier is een camping die zeer hondvriendelijk is en waar we hebben afgesproken met Monica en George.

Monica en George zijn nog onderweg (met caravan) vanuit Nederland, maar landen ergens hier in Frankrijk vandaag.

Op de camping aangekomen waar het zo leuk had moeten worden wacht ons een onaangename verrassing. De ontvangst van de eigenaresse is al niet om naar huis te schrijven en de omgeving is het ook niet. Wat een tegenvaller!!!

Het ziet er niet uit allemaal en aangezien we niet gereserveerd hebben kunnen we een plekje in een uithoek krijgen voor 1 nacht. Nog een caravan erbij? Pfff, helemaal een probleem. Langer willen blijven is ongeveer onmogelijk. Het uitzicht op de landbouw van druiven zien wij niet echt zitten. Wij willen hier zeker niet blijven en nemen contact op met Mo en George die nog onderweg zijn. Zij vertrouwen ons oordeel en we spreken af dat wij verder op jacht gaan naar een geschikte camping om langer te kunnen verblijven.

De ene na de andere camping blijkt vervolgens niet geschikt te zijn voor de honden of...is vol! Vreemd, want het is nog niet eens hoogseizoen. Na 6 campings geven wij de zoektocht op en bellen Mo en George met het slechte nieuws. "Terug naar Port Grimaud?", vragen zij. Dat lijkt de enige optie en wij rijden retour van waar we vandaan zijn gekomen.

Bij de receptie van de camping worden we raar aangekeken. Huh??? U bent vanmorgen vertrokken (zien ze in de computer), en nu weer hier? Na onze uitleg worden we snel begrepen en worden wederom welkom geheten. We kunnen een plekje zoeken mogen een extra plaats voor Monica en George bezet houden, met de garantie dat ze echt komen. Het lukt ons om 2 plaatsen bij elkaar te vinden en we zetten de camper neer en met de vlaggetjes die we bij ons hebben voor het WK zetten we de plaats naast ons af. We staan nog beter dan de plaats die we de afgelopen dagen hadden. Veel meer schaduw door de bomen en dat is perfect voor de hondjes! In korte tijd zijn wij er klaar voor. Het hondennet staat provisorisch in de grond om later gekoppeld te kunnen worden met de hekjes van de buren.

Het wachten is op Monica en George die nog altijd onderweg zijn. Wij vermaken ons prima buiten en dan komt er een smsje binnen. Ze zijn net van de snelweg af en moeten nog ongeveer 45 kilometer binnendoor. Over een half uurtje moeten ze er wel zijn. Langzaam maken we ons op om de doggies te laten plassen en ons op te stellen bij de rotonde voor de camping.

Sneller dan verwacht zien we de witte Ford met caravan en we wijzen ze richting de ingang van de camping. Het is dat ze ons zagen staan, want anders waren ze doorgereden. Lacht

Het inchecken is snel geregeld en ook staat hun boeltje snel buiten geïnstalleerd. Met het koppelen van hun hondenhek aan ons net hebben de hondjes een gigantisch grote hondentuin. Laat de pret maar beginnen!!!

De hondjes een kluifje, Monica een wijntje en George een biertje. Even bijkomen van de lange rit, want het is al 17.30 uur inmiddels. Het eten in de koelkast moet maar even in de "bewaarstand". Koken gaan we niet meer doen en we gaan met z'n allen richting strand.

Eerst zijn de hondjes aan de beurt.

 

Als de hondjes dan een beetje moe zijn van het spelen is het tijd voor de grote mensen om te gaan eten. We hebben een hele leuke avond zo op het strand en genieten van het eten, drinken en zeker het fantastische uitzicht op St. Tropez aan de overkant. Als de lichtjes aangaan is het feest compleet.

Na een ontzettend gezellige avond aan het strand gaan we terug naar onze hutjes en na het laatste rondje lopen met de hondjes en een drankje zoeken we onze mandjes op.

Dinsdag 10 juni t/m woensdag 18 juni 2014

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

De kruize`s | Antwoord 05.09.2014 12.38

Geef mij ook maar dat "Zwiterlevengevoel" helemaal geweldig

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk