Costa del Sol

Dit is een reisje van

4.578 kilometer.

Zaterdag 19 september 2015

Vandaag is het dan eindelijk zover! VAKANTIE!!!

Wendy heeft helaas geen verlof gekregen en moet nog een vroege dienst doen. Ruud dumpt haar in alle vroegte in Amsterdam en gaat dan huiswaarts om de laatste dingen te regelen.

Om 14.15 uur staat Ruud met de camper op de afgesproken plaats in Amsterdam om Wendy van haar werk op te halen. Even snel omkleden en we kunnen de snelweg op richting Maastricht. Deze keer gaan we niet naar het zuiden via de saaie weg langs Brussel en Antwerpen.

De bedoeling was een plekje nog in Nederland zoeken vanmiddag, maar het verkeer zit mee en we besluiten België te gaan halen. Bij de grens houden we een korte pauze en we worden hier kostelijk vermaakt. Een Nederlandse man vraagt ons of hij de goede kant opgaat naar Groningen. Niet dus!!! Lacht

Met een brede smile op ons gezicht rijden we het laatste stuk naar Aywaille en strijken daar neer op de camping. Niet veel later zitten we lekker buiten.

De avond is niet lang. Rond 22.00 uur liggen wij in ons mandje.

Wat zijn we moe!!!

Zondag 20 september 2015

Nog in het ritme van vroege diensten zijn we vroeg wakker. Alle tijd voor een uitgebreid ontbijt, waarna we de boel opruimen en verder op weg gaan richting het zuiden.

In Val de Meusse zoeken we camping chateau. Natuurlijk rijden we verkeerd en na een rondje dorp landen we op de goede plaats. We zijn nu ongeveer 640 kilometer van huis en omdat we niet zoveel gereden hebben is het nog lekker vroeg in de middag. "Onthaasten" is het motto  van deze vakantie.

Het is bewolkt, maar met een vest aan is het goed uit te houden buiten. De honden scharrelen vrolijk rond in het gras. DJ bedrijft zijn favoriete hobby. Ons "stalken" met alle mogelijke takjes, stokjes en frutseltjes die hij kan vinden. Het is dan de bedoeling dat wij ze weggooien, waarna hij ze weer opspeurt en het ritueel zich herhaalt.

Voor de verandering zijn het deze keer wel echte stokjes en niet het soort waarbij je een vergrootglas nodig hebt. Cool

Dit is een geweldige camping voor op doorreis, maar niet om langer te blijven. Morgen weer een stukje verderop kijken.

Maandag 21 september 2015

Vandaag willen we wat meer kilometers rijden, want het weer is nog niet om over naar huis te schrijven. Na even ruim 2 uur rijden komt de zon in vol ornaat tevoorschijn. Stoppen of door? Villefranche-sur-Saone is vlakbij en een mooiere plaats is er niet. Stoppen dus!!!

Om 13.15 uur zitten we naast de camper in...korte broek!

De jongens hollen los rond. Ze lopen niemand in de weg en vanuit onze stoelen kunnen we met de werpstok een bal voor ze gooien. Onze kleine "pretbekkies" hebben het ontzettend naar hun zin.

Met het gourmetplaatje op tafel verwennen we onszelf met allerlei lekkers. Wat een heerlijke dag en we zijn nog maar net onderweg!

Dinsdag 22 september 2015

In plaats van zon krijgen we nu bewolking en dan blijven we hier niet een dag extra. Op weg naar Cardet, want we willen een stukje binnenland ontdekken in die buurt. Dit plan wijzigt zeer snel. Het is een grauwe dag en voorbij Montelimar zien we flarden blauwe lucht, maar het houdt niet over.

We rijden door en voorbij Montpellier komen we terecht op camping les Tamaris. Een 5*****camping aan het strand en we kiezen één van de twee beschikbare plaatsen. Hier besluiten we een beetje bij te gaan trekken en we boeken voor 3 nachten. Ruud is gisteren begonnen met hoesten en voelt zich langzaam zieker worden.

De jongens kunnen hier spelen op het strand en meer hebben we even niet nodig. Aan de andere kant van de weg is een natuurgebied waar met de honden gewandeld kan worden. Goed geregeld!

Woensdag 23 september 2015

Het vakantietempo is nu goed aanwezig. Alles traag!

De lucht is strak blauw, maar het waait wel behoorlijk hier. Dat mag de pret echter niet drukken.

Zoals het een echte man betaamt gaat Ruud op jacht naar voedsel en komt terug met een heerlijk stokbrood en croissants. Na het ochtendritueel gaat Ruud terug naar bed. Hij heeft het nu goed te pakken en hopelijk kan hij het snel uitzieken. Wendy gaat ondertussen met de boys naar het strand.

Voor vertrek zijn de honden thuis in bad geweest. Lekker wit, fluffig en schoon. Waarom? Dat vragen wij ons ook af. 

Natuurlijk zien die "zandbakken" er na korte tijd al niet meer uit, zucht...

 

Vanaf dit moment is er geen sprake meer van frisse fluffige shelties!Cool

 

Maakt dat uit? Nee, want ze hebben plezier!

 

Donderdag 24 september 2015

Deze dag is zo'n beetje een kopie van gisteren. Ruud voelt zich nog steeds niet lekker en is begonnen zich te vergrijpen aan de Bisolvon (hoestdrank) die we voor de honden hebben meegenomen.

Wendy vermaakt zich op het strand met de honden en bij de camper is het verder luieren. DJ en Chuckie worden ondertussen smeriger, vuiler, viezer, enz.....

We vragen ons wel af wat er nu 5***** aan deze camping is. Er is een mooi zwembad met glijbanen, maar verder is het hier niet spectaculair te noemen.

Vrijdag 25 september 2015

De hoogste tijd om ergens anders te gaan kijken. De wind hier zijn we wel een beetje zat en we rijden richting Calella. In Santa Suzanna slaan we boodschappen in en gaan verder naar camping Caballo. Hier stonden we vorig jaar ook en dat was zeer goed te doen.

Om bij de camping te komen valt nog niet mee. Op de weg langs de spoorlijn is markt geweest en de boel is nog voor een groot deel afgesloten. Verder zijn alle straten in het centrum éénrichtingsverkeer en na de nodige moeite en omrijden komen we toch we uit waar we moeten zijn.

Ons kampje is weer zo opgeslagen en de rest van de dag doen we lui.

De doggies spelen op het strand en wij genieten (windstil deze keer) van een zeer aangename temperatuur.

Zaterdag 26 september 2015

Calella onveilig maken staat vandaag op het programma. Voorzien van water en lekkers voor de honden gaan we aan de wandel.

We slenteren door de winkelstraten. In alle talen horen we om ons heen hoe mooi de honden zijn. Voor ons zijn ze gewoon onze kanjers, maar ze trekken ontzettend veel bekijks. Een vrouw uit Israël hoort ons volledig uit. Ze wil alles over het ras weten en natuurlijk...foto's!!!

Trots op onze lieve jongens zoeken we het terras op met de beste sangria van de wereld. De beste? Tja, dat zegt de eigenaar in ieder geval. Discussiepuntje...Cool

Een lunch en natuurlijk...een ijsje mogen ook niet ontbreken.

Voldaan en bepakt met de gedane aankopen wandelen we terug naar de camping. Wat een relaxed dagje is dit!

Zondag 27 september 2015

Hoe leuk het hier ook is, besluiten we toch te vertrekken en verder naar het zuiden te rijden. In de buurt van Tarragona vinden we camping Las Palmeras. Aan het strand gelegen en aan het eind van de camping ligt het wandelgebied van Punta de la Mora. Mooi! Wat willen we nog meer?

Bij het inchecken blijkt dat de honden niet op het strand mogen hier. Gezien het wandelgebied verderop maakt dat niet zo uit en we boeken voor 3 nachten. Door een man op een fiets worden naar de plaats begeleid en we beginnen de boel in te richten. Camper een beetje waterpas, de stroomkabel naar buiten en dan is het net aan de beurt om een hondentuintje te creëren. Bij het zien van het net begint onze Duitse buurman te roepen dat dat hier niet mag. Wat? Nee, mag niet. De vorige bewoner van ons plekje is hierom vertrokken. Huh???

Wendy gaat naar de receptie om dat eens na te vragen. Daar krijgt ze te horen dat het inderdaad niet mag. Je mag WEL een windscherm plaatsen van ruim een meter hoog en die moet dan ook nog een speciale kleur grijs of blauw hebben, maar ons doorzichtige net van 50 centimeter hoog is uit den boze. Wat een onzin!!!

De honden aan lange lijnen leggen doen we niet en zeker niet voor 3 dagen. Inpakken en wegwezen van deze waardeloze camping en het liefst zo snel mogelijk!!!

Op naar L'Ametlla de Mar en wat een verademing om camping Nautic op te rijden. Zo'n ruime plaats als hier hebben we nog nooit gehad.

 

 

Maandag 28 september 2015

De wasmachine van de camping met er aan geloven. We zijn nu even ruim een week onderweg en dan hoopt het wasgoed wel een beetje op. Machine aan, lijntjes spannen en aan het begin van de middag hangt de boel te drogen.

We lopen met de hondjes richting het strand en verkennen een beetje de omgeving. De baai is ontzettend mooi en op het strand met kiezels kunnen DJ en Chuckie voorzichtig pootje baden.

Er loopt een wandelpad over de rotsen langs de zee en navraag bij de receptie leert ons dat we via die route naar L'Ametlla de Mar kunnen wandelen. De andere kant op is ook mogelijk, maar het dichtstbijzijnde plaatsje is dan ruim 3 uur lopen. Gaan we niet doen, want het is dan ook 3 uur terug. Op internet zien we foto's van L'Ametlla de Mar en dat ziet er veelbelovend uit. Morgen dus grof aan de wandel!

In het restaurant van de camping genieten we van een heerlijke maaltijd. De honden mogen zelfs mee naar binnen. Geweldig! Ruud bestelt knoflookgamba's als voorgerecht. Er verschijnt een bord voor zijn neus met daarop wel 20 gigantische grote garnalen. Jummie. Cool

Dinsdag 29 september 2015

De wandeling die we gepland hadden gaat mooi niet door. Regen...regen...en nog meer regen de komende dagen. Helaas houdt dat in dat wij verder gaan trekken. 

Wendy komt op de route een 4****camping tegen in het ACSIboek en we gaan het erop wagen. Camping Marjal Costa Blanca en dat ligt 125 kilometer van onze eindbestemming Mazarrón af. De camping is gigantisch groot en we boeken voor 2 nachten. De doggies hier laten spelen wordt een probleem. Strand is hier niet te vinden en dan is langer blijven geen optie.

Zoals altijd staat de boel snel buiten en brengen we de middag bij de camper door. We blijken een Nederlandse pensionado buurman te hebben die hier 6 maanden blijft en hij is nog aardig ook.

Hongerig gaan we later naar het plein om te kijken of er iets te eten valt te scoren. Eerst nog even langs de receptie om iets te vragen en daar komen we er achter dat er 12.000 vierkante meter grond is waar de honden mogen komen. Dit deel wordt ooit bij de camping getrokken, maar is nu braakliggend land. Goed nieuws dus!

Door naar het restaurant op het plein en daar vermaken we ons met een lekkere maaltijd met biertje erbij.

Terug bij de camper gaat Ruud het sanitairgebouw eens bekijken en dat blijkt er ontzettend goed uit te zien. Zullen we? Ja!

Morgen gaan we een paar dagen bijboeken.

Woensdag 30 september t/m zondag 4 oktober 2015

Zoals gezegd...eerst maar even een paar dagen bijboeken. De camping is groot, maar wel ontzettend mooi en van alle gemakken voorzien.

In het winkeltje kopen we een nieuwe waterslang. Een stuk makkelijker om de tank te vullen. Het was ook makkelijk geweest om de slang die we al hebben mee te nemen, maar die ligt nog thuis. Vergeten!

Niet dat we er gebruik van gaan maken, maar er is hier ook een prachtig zwembad.

Op camperbeurzen zien we hele grote campers te koop staan, maar we zien ze nooit rijden. Ook op campings zie je ze zelden staan. Nu weten we ongeveer waarom. Ze staan allemaal hier. Cool

We brengen de dagen hier in alle rust door. Lezen, puzzeltje en luieren in het zonnetje. Eindelijk komen we een beetje bij. Dit jaar is behoorlijk slopend geweest door de grote tuinverbouwing die we thuis achter de rug hebben. Wij zijn wel 2 mensen die echt aan vakantie toe waren.

De jongens vermaken zich hier ook prima, ondanks het gemis van strand en zee. 

Op het terras kan gratis gebruikt gemaakt worden van wifi en zo houden we internet een beetje bij onder het genot van een kan sangria.

Die meneer in Calella moet nog veel leren. Deze sangria is vele malen lekkerder. Cool Verder is het eten hier ook geen straf.

Kort samengevat: Het is hier FANTASTISCH!!!

Zoals altijd is Chuckie met spelen een ongeleid projectiel en hij verwond zich met rennen op het veld. Hij heeft waarschijnlijk langs een steen geschaafd met zijn pootje en zijn kussentje is beschadigd.

Daar hebben dokter Ruud en zuster Wendy natuurlijk alle middelen voor meegenomen.

Maandag 5 oktober 2015

Als je het leuk hebt vliegt de tijd en dat is nu het geval. Blijven is een optie, maar we gunnen de jongens een fijn strand. Mazarrón is dan toch "the place to be".

We laden alles weer in en maken ons op voor het laatste stuk rijden.

Voordat we naar de camping in Bolnuevo rijden stoppen we bij de grote Mercadonna om flink voorraad in te slaan. Dan rest ons nog de laatste 5 kilometer rijden en hebben we onze eindbestemming gehaald.

Bij het inchecken blijkt de spoeling dun te zijn qua open plaatsen voor de periode waarin wij willen blijven. Uit de 5 beschikbare plekken zoeken we de beste uit en slaan daar ons kamp op.

Het strand waar de doggies veel plezier kunnen gaan hebben ligt er in volle glorie bij.

Dit is en blijft de perfecte plaats voor ons en de honden.

Wij gaan ons hier wel even vermaken.

Dinsdag 6 oktober t/m vrijdag 16 oktober 2015

De eerste dagen hier vliegen ook voorbij, terwijl we de hele dag eigenlijk vrij weinig uitvoeren. Lekker luieren in de zon en ontspannen.

Maximaal energie bijtanken.

DJ en Chuckie komen hier niets tekort. Met het strand om de hoek is spelen geen probleem en ze zijn ook niet te houden als we die kant op lopen.

Van de fluffige schone shelties die we bij vertrek van huis mee hebben genomen, is nu niets meer over. Zandbakken zijn het!!!

Met een aantal restaurantjes naast de camping hoeven we ook niet te verhongeren. We doen ons dan ook tegoed aan de lekkere dingen die het Amerikaanse restaurant te bieden heeft. De pizzaria valt deze keer vies tegen en daar gaan we ook niet meer naartoe.

Om niet alleen maar op de camping te "hangen" besluiten we (net als vorig jaar) een auto te huren. Deze keer wordt het een Ford Focus en nog een automaat ook.

De smurfensdekentjes komen tevoorschijn om de achterbank hondproof te maken en is de boel klaar om er opuit te trekken.

Allereerst gaan we Almeria bezoeken. Dat ligt ruim 200 kilometer verderop, maar dat mag de pret niet drukken.

We volgen de weg langs de kust en rijden door veel kustplaatsen waar het behoorlijk toeristisch is. Ook zijn er veel verlaten baaien en dit levert dan een mooie foto op.

Het is al tegen 13.00 uur als we Almeria bereiken en wat is het hier druk! Misschien niet zo handig dat wij dit weer bedenken om op een zaterdag te gaan doen. De stad is bijna niet door te komen en het vinden van een parkeerplaats is ook geen simpele opdracht.

Uiteindelijk lukt het om uit de drukte te komen en een eind verder langs de boulevard een plekje te vinden om van de auto af te komen. Dit levert dan wel een flinke wandeling op naar het centrum, maar die nemen we voor lief.

Die afstand blijkt nog tegen te vallen en hongerig als we zijn vallen we eerst op een terrasje neer om wat te eten. Lekker, maar apart voedsel en nog duur ook. Met volle buikjes verder aan de wandel. De boulevard is wel grappig lopen.

In het centrum aangekomen zien we dat de leuke en mooie dingen om te bezichtigen best nog een eind lopen zijn. Ze liggen ook behoorlijk ver uit elkaar. Aangezien we nog een heel eind terug moeten naar de auto, komt er van verder rondkijken niet veel terecht. Wat we met het rondrijden in de stad eerder in de middag hebben gezien, valt Almeria ons een beetje tegen en gaan we verder ook geen moeite doen.

Langzaam terug dan maar naar de auto en onderweg op de boulevard nog even crashen op een terrasje om iets te drinken en een ijsje te scoren.

Onder het nuttigen van onze versnapperingen kunnen we wel een cruiseschip volgen dat net de haven verlaten heeft. Met het uitzicht is dan even niets mis.

 

Het wordt later en later en we moeten de auto maar eens op gaan zoeken en retour camping.

Allicante is de volgende bestemming voor de Ford Focus. Gelukkig is dat lang niet zover rijden als naar Almeria.

Deze stad is een stuk makkelijker te bereiken en bij de haven vinden we met al het gemak van de wereld een parkeergarage om de auto te parkeren.

Als we op straatniveau naar buiten komen staan we met ons neus voor de haven. Dit uitzicht bevalt ons een stuk beter dan Almeria.

Onze maagjes knorren en we lopen langs de haven om een restaurantje te zoeken.

Een restaurant vinden is hier absoluut geen probleem en na een heerlijke lunch gaan we naar de winkelstraat om te kijken of hier iets te shoppen valt. Ja, dat lukt. Een kabeltje voor de Ipad van Ruud vinden we hier en een nieuw batterijtje voor de cruise control in de camper. Wat dat betreft: missie geslaagd!

Deze stad bevalt ons wel.

Nog even een ijsje naar binnen werken en het is al tijd om de auto op te gaan zoeken. Hier komen we zeker een keer terug. Op de berg staat een groot kasteel en die is zeker de moeite van het bekijken waard. Helaas moet die wachten tot een volgende keer.

Als laatste brengen we een bezoek aan Cartagena. Vorige jaar ook geweest en dat beviel goed, vandaar in de herhaling. Deze keer via de snelweg die kant op, want de weg door de bergen beviel DJ niet zo goed. De auto nog een keer onder spugen lijkt ons geen goed plan.

Parkeren is in deze stad niet zo moeilijk als je de plekjes maar weet en die weten wij.

Ook hier lopen we eerst richting het centrum om iets te eten.

In de gezellige winkelstraat strijken we neer op een terrasje en ook hier hebben de doggies aan aandacht geen gebrek.

Wendy weet de interressante winkels te vinden en shopt er lustig op los.

Ook deze dag is zo voorbij en rijden we terug naar de camper.

We gebruiken de auto nog om bij de grote Mercadonna boodschappen te doen en Wendy neemt een kijkje bij de jardineria (tuincentrum).

Alvorens de auto terug te brengen naar het verhuurbedrijf gooien we de stofzuiger er goed doorheen en poetsen de ramen schoon. Het is niet te zien dat er een hond in is geweest!

De jongens zijn 's avonds volledig uitgeteld van het spelen en het buitenleven.

Schoon zijn ze absoluut niet meer te noemen.

Mogelijk dat dit "schuldig kijken" is door Chuckie, omdat hij zo smerig is.

In de planning staat vrijdag 16 oktober vertrekken, maar Wendy wil nog niet richting Nederland. De weerberichten zijn dramatisch te noemen en hier is het nog zonnig en 23 graden. Het lukt haar om Ruud zover te krijgen een dag langer te blijven.

Maakt het uit? Niet echt, want ooit moeten we toch vertrekken.

Maar...uiteindelijk toch 1 dag meer zon meegepakt!!!Ha ha

Zaterdag 17 oktober 2015

Gisteravond hebben we het grootste deel al ingepakt, zodat we redelijk bijtijds klaar zijn voor vertrek.

Helaas...we moeten toch echt aan de reis terug naar huis beginnen.

Op ons gemak rijden we de snelweg richting het noorden. Op een camperplaats in Peñiscola brengen we de eerste nacht door op weg naar huis. Hier merken we 's avonds al dat het een stuk frisser is buiten en we zijn maar een paar honderd kilometer van ons vertrekpunt.

Zondag 18 oktober 2015

Vandaag zien we ook alleen maar snelweg. Natuurlijk stoppen we vaak genoeg onderweg om de doggies hun beentjes te laten strekken, plasje doen, tanken en wat drinken. 

De camping in Narbonne is nog open en daar hebben we ooit prima gestaan. Verder kijken is dus niet nodig en we rijden die kant op.

Vanaf de grens is het nog maar een klein stukje. Spanje hebben we al achter ons gelaten.

In een lange broek met vest (nog net geen winterjas) zitten we in de middag nog even buiten, maar dat duurt niet lang. Binnen is het een stuk warmer en het scheelt niet veel of de kachel mag aan.

Maandag 19 oktober 2015

Redelijk vroeg zijn we klaar voor vertrek en dat houdt in dat we vroeg in de middag al in Villefranche-sur-Saone aankomen.

De lucht is strak blauw en de zon doet ontzettend zijn/haar best. Stoelen naar buiten!!! Deze warme zonnestralen pakken we nog even lekker mee en de doggies vermaken zich, zoals gewoonlijk hier, met spelen op het veld.

Dinsdag 13 oktober 2015

Nog 900 kilometer te gaan en we sturen weer richting de snelweg.

De reis verloopt voorspoeding. Vlak voor Luxemburg begint het te regenen en het lijkt ook niet meer op te houden. Bij de eerste benzinepomp die we tegenkomen gooien we de tank nog even vol wat 27 cent op een liter scheelt met de prijs in Nederland. Toch mooi meegenomen.

We doorkruisen Luxemburg en zijn al snel in België. Nog 50 kilometer te rijden tot Neufchateau waar we willen overnachten, maar het regent nog altijd.

Wat doen we? In Neufchateau met 2 natte honden nog een avond in de camper doorbrengen of verder door naar huis?

We gaan door naar huis wat nog 4 uur langer rijden is.

Rond 21.00 uur rijden we in Almere onze straat in en ons huis blijkt er nog te staan. {#smileys123.tonqueout}

De koelkast van de camper halen we leeg en verder zien we de troep morgen wel.

Onze batterijtjes zijn redelijk opgeladen van deze reis. We kunnen er weer even tegen.

Wat hebben we alle 4 genoten!

EINDE

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Bonnetta van Gelder | Antwoord 31.10.2015 10.44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

De kruize´s | Antwoord 30.10.2015 17.01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

De kruize´s | Antwoord 30.10.2015 16.59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 12:57

ik ga even lekker kijken !!!

...
31.10 | 10:44

Wat een ontzettend leuk reisverslag weer en leuke foto,s video.
Leuk om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven,op naar jullie volgend avontuur

...
30.10 | 17:01

En ik wil je bedanken voor het denkbeeldig weer even met jullie op vakantie te zijn geweest ...toppie kus

...
30.10 | 16:59

Wat een heerlijk verslag weer , ik zat te denken om de volgende vakantie ook maar naar Mazarrón te gaan ....zalig . ook een sangria drinken enz .

...
Je vindt deze pagina leuk